Fordeler med en vertikal mus

Benefits of a vertical mouse

published

Det er ikke noe nytt at bruken av den klassiske musen slik vi kjenner den forårsaker skader som kan være langvarige og vanskelige å bli kvitt. En vertikal mus er ergonomisk utformet og sørger for at du jobber under optimale forhold.

En vertikal mus ser annerledes ut, og det er det gode grunner til

En ergonomisk datamus har som mål å øke komforten og naturlige arbeidsstillinger, uten å fokusere på minimalisme og unødvendige spillfunksjoner. Derfor vil du oppdage at en vertikal mus ser annerledes ut enn de du ellers er vant til å se, og det er nettopp denne utformingen som på sikt vil kunne hjelpe deg selv og kroppen din.

Visste du at:  
"To av tre kontorarbeidere opplever fysiske smerter i nakken eller håndleddet på jobb"
Kilde: den danske fagforeningen HK Stat


Listen over fordeler er lang

Vi har listet opp en rekke fordeler du kan få glede av ved å bytte til en vertikal mus. Listen er lang, og det er egentlig ikke noen overraskelse. Den vertikale musen er designet nøysomt for å oppnå de beste resultatene og for å lindre de fysiske problemene som kontorarbeidere ofte sliter med.

prøv en ergonomisk mus


Ved å bytte til en vertikal mus oppnår du følgende fordeler:

  • Forebygging og reduksjon av smerter og belastningsskader, blant annet i nakke og håndledd
  • Unngå ekstra sykefravær på jobben
  • Unngå utgifter til massasje og fysioterapi
  • Mer presisjon i arbeidet
  • Justerbare og ergonomiske fordeler
  • Forebygg og reduser skader

Kilde: Jarle Marheim HMS-rådgiver / Bedriftsfysioterapeut i Norge. 


Forebygge og redusere skader

En vertikal datamus beskytter kroppen slik at du blir kvitt trette muskler og ømme håndledd. De fleste som bruker mye tid foran datamaskin vet hva det vil si å være ubekvem.

En enkel måte å bli kvitt plager på, er å bytte til en vertikal mus. En slik mus vil påvirke kroppen slik at du sitter mer ergonomisk riktig. I tillegg reduserer den risikoen for utvikling av belastningsskader, som på sikt kan føre til sykefravær og kroniske skader som musearm (lateral epikondylitt) eller generelle muskelsmerter.

Les også: Hva er musearm og belastningsskader?

Dette har Jarle Marheim, HMS-konsulent og Bedriftsfysioterapeut i Norge, å si om smerteforebygging: "En vertikal mus kan være gunstig å bruke som et forebyggende middel, da denne musen lar deg få en mer naturlig posisjon i håndleddet. Dette har vist seg å forhindre de vanligste kontorplagene, som smerter og ubehag i underarmen og hånden/fingrene.

Samtidig fungerer en vertikal mus, som for eksempel Unimouse, på en måte som gjør at man varierer bruken av musen i større grad enn med en tradisjonell datamus. Variasjon er det viktigste enhver kontorarbeider bør fokusere på når det kommer til å redusere smerter og skader."

Reduser sykefraværet på jobben

Det kan være vanskelig å være effektiv og prestere på jobben dersom du ofte blir sykemeldt på grunn av gjentatte smerter. Den vertikale musen hjelper deg å holde fokus på det som er viktig, nemlig arbeid og fysisk velvære.

Unngå utgifter til massasje og fysioterapi

Når skaden har oppstått, må den behandles, noe som kan være både kostbart og tidkrevende. En ting er at det er dyrt å besøke en fysioterapeut, en annen er at det tar tid, og ofte må du dra dit gjentatte ganger for at behandlingen skal fungere. En vertikale mus vil redusere dette problemet, slik at du kan bruke tid og penger på noe annet.

Mer presisjon i arbeidet

I tillegg til å redusere ubehag og smerter, påvirker en vertikal mus også presisjonen til arbeidet ditt. Musen er designet på en måte som gjør det mye enklere og raskere å navigere rundt og dermed oppnå bedre resultater.

Les også: Få full kontroll over presisjonsarbeidet med en vertikal mus

Justerbare og ergonomiske fordeler

Musen har noen virkelig gode justerbare funksjoner, som blant annet gjør at du får mindre trykk på håndleddet når du bruker musen, og tommelen får også et naturlig hvilepunkt.

I det store og hele er en datamus veldig liten, men å velge riktig mus kan gi store utslag for deg og velværet.

Er du en av dem som får smerter fra klassisk kontorarbeid? Da kan du lese mye mer om hvordan en vertikal mus kan være til hjelp.