Tennisalbue / Epikondylitt

Tennisalbue er en lidelse som oppstår ved gjentatte bevegelser, overstrekking, vibrasjoner, trykk, stillesittende arbeid eller ubekvemme arbeidsstillinger. De gjentatte belastningene av på muskler, leddbånd, sener og nerver fører til det man kaller tennisalbue.
tennisalbue

Hva er tennisalbue?

Tennisalbue er en ganske utbredt vanlig lidelse som kan ha flere årsaker. Felles for dem alle er at de resulterer i overbelastning i samme område av underarmen, armen eller håndenmusklene. Symptomene er smerter på utsiden av albuen, som eventuelt også kan stråle opp i overarmen og ned på utsiden av underarmen. Tennisalbue skyldes forandringer/betennelse i senen eller senefestet på albuen, og oppstår ofte etter kortvarige og intense overbelastninger som for. eksempel. klipping av hekk eller bruk av skrutrekker. Også Tilstanden kan også oppstå etter ensidig gjentatte bevegelser som ved statisk arbeid som f.eks. snekring, maling eller bruk av datamus, kan imidlertid forårsake denne typen problemer.
tennisalbue

Hvordan behandler man tennisalbue?​

Tennisalbue behandles ved å lindre smertene og dempe betennelsesreaksjonen. Man bør derfor forsøke å unngå aktiviteten/bevegelsen som var den utløsende årsaken til smertene. Hvis problemet er datamusen, kan bør man se på om det er mulig å endre bruken av musen eller bytte til en annen mus. Det kan også være behov for ulike strekkøvelser aktuelt å tøye og strekke for det aktuelle området, for å lindre smerter og ubehag.
tennisalbue

Kan tennisalbue unngås helt?

Ved å være obs på Hvis du kjenner risikofaktorene, kan du minimere risikoen for å utvikle tennisalbue. Hvis du er kontormedarbeider og jobber mye med datamaskin, bør du tenke over hvordan du utfører arbeidet. Feil bruk av datamusen kan vise seg eEtter en lang dag foran datamaskinen, kan du få det kjenne det hvis du har brukt datamusen feil. Derfor er det lurt å sørge for en best mulig arbeidsstilling foran datamaskinen – før du i det hele begynner å kjenne smerter eller ubehag.

Merk: Hvis du utvikler musearm-symptomer som kan være relatert til jobben din, bør du ta opp problemet med arbeidsgiver eller verneombud. Hvis du jobber mye mved datamaskinen, kan du undersøke om det er mulig å endre arbeidsoppgavener eller bytte ut den vanlige datamusen med en ergonomisk mus som kan være med på bidra til å lindre smertene. Hvis symptomene vedvarer, anbefaler vi at du kontakter fastlegen din.

Prøv gratis i 14 dager

Prøv en RollerMouse, der forebygger og reduserer smerte og ubehag i nakke, skuldre, armer og hender.
Velg mellom RollerMouse-modellene: Red, Free3 og Pro3.