Kvitt deg med tennisalbue med en vertikal mus

Jim Chapman er ingeniør og jobber for The Defence Science and Technology Laboratory (DSTL) under det britiske forsvarsdepartement. Etter å ha jobbet mange lange dager på PC-en sin, har han utviklet tennisalbue, en tilstand som kan forårsakes av dårlig armstilling og repeterende bevegelser, for eksempel ved bruk av vanlig datamus.

Jim Chapman

Ingeniør

The Defence Science and Technology Laboratory

Få deg en vertikal mus

Etter en arbeidsplassvurdering, der jeg ble anbefalt å bruke en vertikal mus, brukte jeg litt tid på å undersøke alternativene på nettet og prøvde ut et par forskjellige modeller i arbeidslivsavdelingen vår. Til slutt fikk jeg kontakt med Contour Design som tilbyr Unimouse, som er en fullt justerbar mus.

Samme størrelse uansett hånd?

Det er lett å få tak i en vertikal mus, men en av de største utfordringene er å finne en mus som passer for din håndstørrelse. Mange ergonomiske musemerker tilbyr muser i liten, mellomstor eller stor størrelse, men med Unimouse kan du lett tilpasse håndstørrelsen til hånden din.

“Alle andre produkter på markedet har en universell størrelse, men det gjør at jeg må tilpasse grepet mitt til musen, og det synes jeg er ubehagelig. Unimouse har en justerbar tommelstøtte, så jeg kan tilpasse den til hånden min, og det gjør Unimouse til det beste alternativet for meg.”

" En gjennomtenkt funksjon er den ekstra midtknappen som fungerer som et dobbeltklikk. Jeg bruker den hele tiden nå, og det gir pekefingeren min litt hvile "

En vertikal mus for et vennligere håndtrykk

En vertikal mus er designet for å lempe på belastningen på håndleddet. Håndtrykkstillingen som du har med en Unimouse er mer naturlig enn den horisontale håndstillingen du har med en tradisjonell mus. Dette er grunnen til at mange ergonomer anser den vertikale musen som et sunnere arbeidsverktøy. I Jims tilfelle var det imidlertid ikke optimalt med en vanlig vertikal mus.

“Noen av musene jeg testet føltes unaturlige å bruke fordi de er veldig rett opp og ned. Vinkelen er feil og kan ikke endres, men hengselet på Unimouse gjør at jeg kan variere vinkelen. Det er bedre for tennisalbuen min, og den er enkel å bruke.”

Les mer om Unimouse

Dobbeltklikk

Den viktigste fordelen med Unimouse er at du får en bedre håndstilling. Men Unimouse er også designet for å gjøre livet enklere på andre måter. Den har variabel markørhastighet og kan programmeres med software som du kan laste ned gratis.

“En gjennomtenkt funksjon er den ekstra midtknappen som fungerer som et dobbeltklikk. Jeg bruker den hele tiden nå, og det gir pekefingeren min litt hvile. Som ingeniør vil jeg absolutt anbefale Unimouse. Den er robust, har et bra design og albuesmertene mine er forsvunnet.”

Om DSTL

The Defence Science and Technology Laboratory (DSTL) jobber for å sikre at innovativ vitenskap og teknologi bidrar til forsvar og sikkerhet i Storbritannia.

DSTL er et statsforetak under det britisk forsvarsdepartement. 

Prøv gratis i 14 dager

Prøv Unimouse, der forebygger og reduserer smerte og ibehag i underarm og hender.  
Velg mellom høyre og venstre hånd og kablet eller trådløst.

DEL INNLEGGET:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email