Polaris investerer i Contour Design

Polaris har inngått en avtale med eieren av Contour Design om å kjøpe en majoritetsandel i bedriften. Contour Design er en pioner innen ergonomiske mus- og tastaturløsninger med patenterte produkter som RollerMouse, Unimouse og Balance Keyboard. Siden grunnleggelsen i 1995 har Contour Design levert ergonomiske mus av høy kvalitet som eliminerer skadelige bevegelser og hjelper med å skape tryggere arbeidsvaner.


“Contour Design har etablert seg som markedsleder i Norden og USA basert på unike og patenterte løsninger som lindrer smerte og forebygger skader for mange PC-brukere. Vi er spesielt imponert over de ekstraordinære tilbakemeldingene fra kunder og lojaliteten til kundebasen, noe som understreker den verdien som Contour Designs produkter gir sluttbrukerne. Vi ser et stort potensiale i å utvide den geografiske dekningen og tilby Contour Designs innovative produkter i nye regioner, etterhvert som den ergonomiske modenhet øker i resten av Europa og USA”, sier Niels Worning, partner i Polaris.


Markedet for ergonomiske mus er godt etablert i Norden på grunn av det store fokuset på ergonomi og ansattes trivsel. Contour Designs vekst forventes i større og større grad å komme fra nye geografiske områder, i takt med at markeder utenfor Norden modnes med større fokus på ergonomi og ny lovgivning om ansattes trivsel.


“Vi har etablert en sterk markedsposisjon i våre nåværende geografiske områder. Våre kompetanser innen ergonomiske mus kombinert med Polaris’ omfattende erfaring, ressurser og merittliste over å støtte ledelsesteam i å ta regionale markedsledere på en internasjonal vekstreise gjør at vi er veldig optimistiske med hensyn til fremtiden for Contour Design”, sier Kenneth Schach, administrerende direktør i EMEA.


Polaris vil danne partnerskap med Contour Designs lederteam og grunnleggeren, Steven Wang, som fortsatt vil være en betydelig aksjonær etter transaksjonen. Målet er å skape ytterligere bevissthet om fordelene med ergonomiske mus i Norden, så vel som i resten av Europa og USA. Eierskapsendringen vil ikke medføre endringer i eksisterende samarbeidsavtaler eller kundeforhold.


“Det gleder meg å overføre majoritetsandelen i Contour Design til en anerkjent eier som Polaris. Vi har en felles visjon om å gjøre ergonomiske produkter av høy kvalitet tilgjengelig for flere PC-brukere som ikke har de riktige løsningene for smertelindring og andre forebyggende formål”, sier Steven Wang, grunnlegger av Contour Design.


Partene er enige om ikke å oppgi kjøpesummen. Transaksjonen er betinget av oppfyllelse av visse betingelser.

# # #

For mer informasjon:
Niels Worning, partner i Polaris, +45 23 44 45 76, Kenneth Schach, administrerende direktør i EMEA, +45 22 45 72 52

Om Contour Design (www.contourdesign.no).
Contour Design ble grunnlagt i 1995 og er i dag ledende innen forskning, utvikling og design av ergonomiske mus- og tastaturløsninger av høy kvalitet. Med en sterk tilstedeværelse i Nord-Europa og USA er Contour Design en pioner innen ergonomiske mus av høy kvalitet som eliminerer skadelige bevegelser og skaper tryggere arbeidsvaner. Ergonomi er en kombinasjon av effektivt, veldesignet utstyr og gode vaner, og Contour Design leverer banebrytende produkter som gjør det mulig for folk å jobbe på PC-en uten risiko for fysiske smerter eller skader. Contour Design har i dag 98 ansatte i USA, Danmark, Sverige, Norge, Finland, England og Kina.


Om Polaris (www.polarisequity.dk).
Polaris er et nordisk private equity-selskap med hovedkontor i København, som investerer i veletablerte mellomstore selskaper i Norden. Siden 1998 har Polaris etablert fem stiftelser og oppnådd en kapitalforpliktelse på ~1,7 milliarder euro. Polaris har fokus på å investere i selskaper med vekst- og utviklingspotensial. Hittil har Polaris investert i 43 selskaper og gjennomført mer enn 80 tilleggsinvesteringer. Polaris eier i dag 13 selskaper med en total omsetning på +1 milliard euro og ca. 5000 ansatte. Contour Design blir den første investeringen til Polaris V.

Del innlegget
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Bli blant de første til å motta våre nyheter

Ergonomi, produkter samt tips og tricks