RollerMouse - FAQ og Feilsøking

Her finner du svar på noen av spørsmålene som kan oppstå i forbindelse med din RollerMouse.
RollerMouse
FAQ

Last ned driveren vår og sett opp funksjonen Copy/Paste slik at den kan lese snarveien på tastaturet. Etter at du har lastet ned driveren, gå inn i programmet: Contour Pointing Devices (Contour pekeenheter)

• Velg Buttons and Wheel
  • Klikk på linjen kalt Copy
  • Velg Custom Action
  • Skriv C i Key Assignments
  • Velg Control i Modifiers
  • Under Repetitions, velg Synchronized with Button Click
  • Avslutt med å klikke OK

Følg samme prosedyre for Paste-tasten.

Når dette er gjort, klikker du Apply fulgt av OK.

Den tradisjonelle datamusen tvinger deg til å bruke armer, rygg, skuldre, nakke, hender og håndledd for å utføre en veldig enkel oppgave: flytte markøren rundt på dataskjermen. Mange av disse musklene er ikke ment til å utføre mikrobevegelsene som kreves for å kontrollere markøren på en vanlig mus. Ved å bruke de store muskelgruppene for å gripe etter musen og hele tiden strekke seg til siden, kan være skadelig for kroppen. Dette er grunnen til mange potensielle problemer som musesyke og belastningsskader og kan rett og slett skape ubehag.

• RollerMouse er plassert rett foran tastaturet, slik at du ikke trenger å strekke deg etter musen.Denne ergonomiske posisjonen reduserer spenning i hender, armer, skuldre og nakke ogminsker risikoen for musearm.
  • RollerMouse fjerner skadelige bevegelser og hjelper deg til å skape bedre arbeidsvaner. Du kan arbeide mer komfortabelt og effektivt, bruke færre kroppsdeler og vedlikeholde en symmetrisk positur. Det er et ergonomisk musealternativ hvor du bruker begge hendene, peker og klikker hver for seg og kan klikke en gang for å dobbeltklikke.

Trenger du flere grunner til å bruke RollerMouse? Det er også:

• Gripefritt: Du trenger aldri gripe eller holde RollerMouse. Den kontrolleres av en lett fysisk berøring.
  • Stasjonær: RollerMouse er utviklet for å ligge stødig framfor deg på skrivebordet. Det er alltid den beste posisjonen for kroppen.
  • Sentralt plassert: Det beste arbeidsområdet for hendene.
  • Komfortabelt: En innebygd fôret håndleddsstøtte er ergonomisk utviklet for å holde hender, håndledd og underarmer vannrett.

Alle våre RollerMouse-produkter er utviklet for å hjelpe deg til å arbeide tryggere, smartere og raskere. Alle RollerMouse-produktene er utviklet i samsvar med ergonomiske prinsipper og brukererfaringer. Men, det er forskjeller på RollerMouse-produktene:

RollerMouse Red er den mest allsidige RollerMouse hittil. Den har fem knapper og fem alternativer for markørhastighet, fra 800 dpi til 2400 dpi. Den har tilpasningsbare funksjoner for klikkekraft og klikkevolum. Den har en aluminiumskropp, avtagbare håndleddsstøtter og en helt åpen rullestav. RollerMouse Red er egnet for alle arbeidsplasser.
RollerMouse Free3 er moderne, ultralav og tynn, og passer perfekt til tynne og kompakte tastaturer. Den passer også godt til bærbare PC-er og er perfekt på trange plasser. Den har en helt åpen rullestav, åtte knappefunksjoner og en oppløsning på 800 til 1600 dpi som kan justeres med et knappetrykk.
RollerMouse Pro3 er utviklet for krevende oppgaver som innebærer gjentagende bevegelser og lenger arbeidstid foran PC-en. Den passer alle vanlige tastaturer. Den har syv knappe funksjoner, en oppløsning på 800/1250 dpi og en bredere åpning på rullestaven.

De vanlige rektangulære tastaturene i forskjellige størrelser passer godt til RollerMouse. Balance Keyboard er spesielt designet for å passe til RollerMouse Red, Red plus, Red max og Free2, og hjelper deg til å holde hendene i perfekt posisjon for behagelig og effektivt arbeid. RollerMouse leveres med tastaturhevere; to miniplattformer som gjør at du kan endre høyden og vinkelen på tastaturet.

Tips: Du kan endre innstillingene for å tilpasse til tynnere, smalere og mere kompakte tastaturer. Hvis tastaturet ditt har en annerledes størrelse og form, kan du prøve forskjellige kombinasjoner for å finne ut hva som passer best for deg.

Ja. RollerMouse-produktene er utviklet for alle plug-and-play-baserte PC-er eller Mac.

Tips: Hvis du bruker en Mac med RollerMouse Pro2 eller Free2, trenger du en driver for å bruke enknapps kopier og lim inn-funksjonen så lenge du ikke bruker Microsoft Office for Mac.

Ja, RollerMouse kan kombineres med andre mus, både eksterne og interne (f.eks. touch pads).

Tips: Hvis du ønsker å bruke en vanlig mus mens du lærer deg RollerMouse, sørg for at du plasserer din vanlige mus utenfor rekkevidde slik at du ikke griper etter den av gammel vane.

Alle RollerMouse-produktene er forprogrammerte med smarte knappefunksjoner. Det innebygde programmet gir brukerne de beste ergonomiske fordelene av knappefunksjonene, så det er bare å sette i gang. Men noen brukere ønsker å endre knappefunksjonene for mer funksjonalitet og variasjon. Mac-brukere trenger en driver for å endre knappefunksjonene på RollerMouse. På grunn av forskjellige kopier- og lim inn-kommandoer på Mac, vil de tilsvarende knappene på Pro2 og Free2 ikke fungere uten en driver.

Våre produkter selges kun via profesjonelle forhandlere som bistår med informasjon og råd for å sikre at kunden får mest mulig utbytte av produktet. Noen forhandlere vil også tilby en gratis test av RollerMouse for en begrenset tidsperiode. Det er ingenting som slår det å prøve RollerMouse for å erfare selv den forskjellen den kan gjøre. Klikk her for en oversikt over forhandlere.

Våre forhandlere kan ordne en gratis prøve av RollerMouse. Klikk her for å registrere deg på vår hjemmeside så vil en av våre forhandlere kontakte deg for å sette opp produktprøven. Hvis du ønsker mer informasjon om våre forhandlere, vennligst se vår forhandlersøkefunksjon.

RollerMouse-produktene har forskjellige hastighetsinnstillinger:

• RollerMouse Pro2 og RollerMouse Classic2: Juster markørhastigheten ved hjelp av bryteren på undersiden av RollerMouse Pro2 og RollerMouse Classic2.
  • RollerMouse Free2: Endre markørhastigheten ved å trykke på knappen. Hvert klikk øker nøyaktigheten med 200 dpi.
  • RollerMouse Red – Juster markørhastigheten med knappen øverst i midten. Hvert klikk øker nøyaktigheten med 200 dpi.

Du kan også endre hastigheten via PC-ens innstillingspanel. Velg innstilling for mus og juster hastigheten.

Noen feilsøkingstips:

• Forsøk å koble RollerMouse til USB-porten igjen (prøv gjerne en annen port) eller start PC-en på nytt.
  • På PC: Kontroller i Enhetsbehandling om det eksisterer ukjente enheter eller enheter som ikke er installert ordentlig og avinstaller dem. Koble fra RollerMouse, vent i 30 sekunder og koble den til igjen.
  • Forsøk å koble RollerMouse til en annen PC. Sørg for at du ikke har lastet ned en annen driver til datamaskinen som kan forstyrre RollerMouse-funksjonen.
  • Prøv noen andres RollerMouse på din PC (og omvendt).

Hvis problemet med RollerMouse kun oppstår på din PC, ligger problemet mest sannsynlig i selve PC-en. Hvis problemet med RollerMouse også oppstår på andre PC-er, ligger feilen sannsynligvis i RollerMouse- enheten. For mer hjelp, se vår Ofte stilte spørsmål-seksjon eller kontakt din forhandler eller oss direkte via vår garanti-side.

Hvis du har flyttet rullestaven helt til høyre eller venstre og ønsker å fortsette å flytte markøren, tving rullestaven lett i den retningen du ønsker til du hører et klikk. Det aktiverer margsensoren og markøren kan flyttes hvor som helst på skjermen. Slipp rullestaven når markøren er der hvor du ønsker den.

Tips: Hvis du opplever at markøren ofte er utenfor rekkevidde, kan markørhastigheten være for lav.

Du må av og til rengjøre skjermen og tastaturet, og på samme måte kan det over tid også samles støv på den optiske sensoren som leser rullestavens bevegelser. Dette kan påvirke avlesningen og gjøre at markøren beveger seg på feil måte. De fleste relaterte problemer kan løses ved å rengjøre sensoren av og til. Det gjør du ved å blåse manuelt eller med trykkluft på sprayboks. Her kan du se hvor sensoren er plassert:

RollerMouse Free2: Sensoren er plassert nede i åpningen hvor rullestaven er, på plastveggen på den siden som er nærmest museknappene, på linje med den avlange knappen til venstre (se bilde).

RollerMouse Pro2 og Classic2: Sensoren sitter til høyre for rullestavåpningen, litt til høyre under plasten og under selve rullestaven. (Hvis lyset i rommet ikke er altfor sterkt, er det mulig å se det røde lyset under plasten når RollerMouse er koblet til.)

RollerMouse Red: RollerMouse Red sensoren ligger inne i rullestaven, og er beskyttet mot støv og smuss.

De flesta Contour Design-produkterna erbjuder en drivrutin som kan laddas ned och installeras för att anpassa knappfunktionerna. Nya versioner av RollerMouse – Classic2, Pro2 och Free2 – använder en universell Contour Design-drivrutin som stöder flera Windows-versioner (från XP till Windows 7). De flesta av de äldre Contour Design-produkterna har en specifik drivrutinversion och det är inte alla äldre drivrutiner som går att uppgradera. Se avsnittet om nedladdning av drivrutiner.

Observera: Det krävs normalt inga drivrutiner för RollerMouse.

Hvis produktet på grunn av en produksjonsfeil ikke fungerer som det skal, erstatter vi det med et nytt. Hvis produktet er skadet fordi det har vært utsatt for støt, væske eller annet, kan vi ikke dekke skaden iht. garantien.

De eneste reservedelene for RollerMouse er den avtagbare håndleddsstøtten for RollerMouse Pro2 og Classic2. Det finnes ingen reservedeler for rullestav, ledning, chassis eller interne deler.

Hvis du ser at din RollerMouse har fått mye smuss eller støv på seg i området mellom rullestaven og knappene, kan det være en god idé å blåse rent, spesielt i åpningen like ved rullestaven (se avsnittet ovenfor: Markøren har begynt å bevege seg ujevnt eller feilaktig)

Hvis du har mistanke om at småting har falt ned i åpningen ved rullestaven, kan du snu produktet opp ned og riste det litt, samtidig som du roterer rullestaven. Eller du kan blåse samtidig i området ved rullestaven og de øverste knappene.

Hvis det er smuss på selve rullestaven: Dette påvirker normalt ikke presisjonen på den optiske avlesningen som styrer markøren.

Rullestaven kan tørkes av med en lett fuktig klut. Brukt et mildt rengjøringsmiddel eller desinfiksjonsmiddel om det er behov for det.

Håndleddsstøtten kan fjernes for rengjøring og bytting. Bruk skånsomme midler når du rengjører. Hvis du ønsker å bytte håndleddsstøtten, kontakt din lokale forhandler.

De korte tastaturheverne er festet til de lange tastaturheverne. For å bruke de korte heverne må du løsne dem fra de lange heverne.

Legg merke til at regulering av klikkmotstand og klikklyd bare er mulig med RollerMouse Red og RollerMouse Red plus.

Mac: Åpne Systempreferanser, og åpne deretter Contour Mouse-vinduet. Hold Option/Alt-tasten på tastaturet inne og klikk på Advanced-knappen i Contour Mouse-vinduet. Når vinduet Advanced mouse speed and movement settings åpnes, kan du slippe Option/Alt-tasten. Nå kan du endre innstillingene for klikkmotstand eller klikklyd, og disse gjelder etter at du har lukket vinduet.

PC: Finn Contour Design-ikonet i Systemfeltet. Hold Shift-tasten inne, venstreklikk på ikonet og velg Quit i menyen som åpnes. Nå deaktiveres programvaren slik at du kan gjøre endringer i innstillingene for musen. Når du starter programvaren igjen, er endringene blitt lagret.

For å justere klikkmotstand eller klikklyd på RollerMouse Red eller RollerMouse Red plus må du først deaktivere driveren. Det kan du gjøre ved å holde Shift-tasten inne, høyreklikke på Contour-ikonet på skrivebordet og velge Quit i menyen som åpnes. Med driveren deaktivert utfører du endringene for RollerMouse Red på samme måte som beskrevet i brukerveiledningen. Start driveren på nytt ved å gå til Kontrollpanel og dobbeltklikke på Contour Pointing Devices-ikonet.

Ja, alle trådløse produkter fra Contour er beskyttet av kryptering.

Kommunikasjonen mellom dongelen og det trådløse produktet (2,4 GHz) beskyttes av en algoritme kalt AES 128 bit, som er en bransjestandard for kryptering av forbrukerenheter. Under tilkoblingsprosessen (såkalt «paring») genereres og utveksles det en tilfeldig krypteringsnøkkel mellom dongelen og den trådløse enheten, og denne lagres og brukes deretter til å sikre kommunikasjonen. Tilkoblingsprosessen holdes sikker ved at den bare finner sted på brukerens anmodning, og rekkevidden er med hensikt satt svært kort for å forhindre at uvedkommende skal få tilgang.