RollerMouse - FAQ og Feilsøking

Her finner du svar på noen av spørsmålene som kan oppstå i forbindelse med din RollerMouse.
RollerMouse
FAQ

Støv, hår eller lo på sensoren kan føre til at musepekeren beveger seg uregelmessig. Rengjøring av sensoren burde hjelpe.

Følg veiledningen for rengjøring:

​Kontakt oss for å motta ekstra knappehetter til knappene som henger seg opp, og følg instruksene videre.

Du finner veiledningen for bytte av knapper her.

RollerMouse kan være i feil modus. Prøv følgende fremgangsmåte:

Hold knappen for pekerhastighet (DPI) og COPY-knappen inne til LED-lampene viser aktuell modus.

Slipp COPY-knappen og trykk den inn igjen for å bla gjennom de andre modusene.

En blinkende LED lengst til høyre indikerer at musen er i MAC-modus.

En blinkende LED lengst til venstre indikerer at musen er i PC-modus.

LED som blinker fra midten og ut mot begge sider, indikerer at musen er i HID-modus.

Merk: Hvis du bruker eksternt skrivebord, må du laste ned driveren.

Noen feilsøkingstips:

• Forsikre deg om at USB-kabelen er koblet direkte til datamaskinen, ikke til en hub eller en dokkingstasjon.
  • Prøv å koble RollerMouse til en annen USB-port eller start datamaskinen på nytt.
  • Prøv å koble RollerMouse til en annen datamaskin.
  • Forsikre deg om at du ikke har lastet ned en annen musedriver til datamaskinen. Det kan forstyrre RollerMouse.
  • Prøv å koble en annen RollerMouse til datamaskinen.

Hvis problemet bare opptrer når RollerMouse er koblet til en bestemt datamaskin, skyldes det sannsynligvis datamaskinen. Hvis problemet opptrer på samme måte når du kobler RollerMouse til en annen datamaskin, skyldes det sannsynligvis RollerMouse.
Hvis problemet ikke løser seg, kan du kontakte oss her for å få hjelp.

Prøv å koble enheten til datamaskinen med USB-kabelen som fulgte med produktet.

Kontroller om du har koblet enheten til en USB 3.0-port (blå) eller en USB 2.0-port (svart). Radiointerferens kan føre til at enheten reagerer sent, og USB 3.0-porter har en større tendens til å skape interferens enn USB 2.0-porter.

I produkthåndboken ser du hvordan du justerer pekerhastigheten og de ulike valgene for selve hastigheten.

Du finner produkthåndboken for din enhet på brukerveiledningssiden vår her.

Hvis du har beveget rullestangen helt til venstre eller høyre og vil fortsette å bevege musepekeren videre, skyver du ganske enkelt rullestangen litt i ønsket retning til du hører et svakt klikk. Nå er sluttvarslingen aktivert, og musepekeren kan bevege seg hvor som helst på skjermen. Slipp rullestangen når musepekeren er der du vil ha den.

Hvis du opplever at musepekeren havner utenfor rullestangens rekkevidde for ofte, kan du ha valgt en for lav pekerhastighet.

Du må ha den nyeste driveren for å endre knappefunksjonene manuelt.
Alle driverne våre er tilgjengelige på driver-siden vår her.

Alle RollerMouse-produkter er forhåndsprogrammert med smarte knappefunksjoner. Denne innebygde programvaren gir deg det mest ergonomisk fordelaktige utvalget av knappefunksjoner, så du trenger ikke å forandre noe for å bruke musen, det er bare å plugge den inn.

Hvis du ønsker enda større funksjonalitet og variasjon, kan du bruke driveren til å forandre knappefunksjonene manuelt.

RollerMouse Free3, Pro3 og Red-modellene har innebygd PC-modus og Mac-modus. I de elektroniske produkthåndbøkene, som du finner her, ser du hvordan du bytter mellom PC-modus og Mac-modus.

RollerMouse har justerbar klikkfunksjon, klikkmotstand og klikklyd*.

Følg instruksene i produkthåndboken, som du finner her.

*(bare på Red / Red plus)

Ja, alle våre kablede* RollerMouse-produkter har en tynn klientmodus. Følg veiledningen nedenfor:

Red / Red plus
Free3
Pro3

*trådløse RollerMouse-produkter har ikke denne modusen og vil kanskje ikke fungere på tynne klienter.

Foreløpig er ingen av RollerMouse-produktene ment å være kompatible med KVM-svitsjer. Noen KVM-svitsjer kan ha egenskaper som gjør at RollerMouse faktisk er kompatibel, men RollerMouse er ikke designet for å brukes sammen med en KVM-svitsj.

De fleste KVM-svitsjer må avgjøre om inndataenheten er et tastatur eller en mus, noe som skaper et problem ved tilkobling av en RollerMouse. Likevel kan noen KVM-svitsjer kanskje gjenkjenne andre enheter enn vanlige mus og tastaturer.

Kontakt oss for mer informasjon

Uregelmessige pekerbevegelser kan skyldes USB-porten du har koblet musen til. Hvis du tidligere har brukt musen i det samme miljøet uten problemer, er det imidlertid mindre sannsynlig at dette er årsaken. Hvis du kobler til musen direkte på baksiden av datamaskinen, får du den mest effektive tilkoblingen.

Hvis du bruker en KVM-svitsj, dokkingstasjon eller USB-hub, kan det oppstå konflikter.

Enkelte programmer, som VMWare og Paradox, er også kjent for å forårsake problemer med RollerMouse.

Noen ganger kan andre programvaredrivere også forårsake problemer, særlig drivere for andre pekeenheter. Hvis du tidligere har brukt andre enheter, må du forsikre deg om at den tilhørende programvaren er fullstendig avinstallert.

De korte tastaturheverne er pakket sammen med de lange tastaturheverne.

For å bruke de korte tastaturheverne må du løsne dem fra de lange heverne.

Håndleddstøttene kan tas av for rengjøring og bytte. Ved rengjøring må du bruke milde rengjøringsmidler og -produkter.
Hvis du vil bytte håndleddstøtter, kontakt oss her.

Under visse omstendigheter kan forbindelsen mellom den trådløse enheten og USB-donglen bli brutt. Da må du kanskje pare enheten.

Last ned veiledningen for paring:
Balance Keyboard WL
RollerMouse Red / Red plus WL
RollerMouse Free3 WL
Unimouse WL
– Contour Mouse WL

Merk: For å forbedre den trådløse tilkoblingen og redusere forsinkelser bør du koble donglen til USB-kabelen som ligger i produktemballasjen, og den andre enden av kabelen direkte til en av USB-portene på datamaskinen.

Ja, alle trådløse produkter fra Contour are sikret med kryptering.

Kommunikasjonen mellom dongelen og det trådløse produktet (2,4 GHz) er sikret av en AES 128-biters algoritme, som er en industristandard for kryptering av forbrukerelektronikk.

Under parringsprosessen genereres det en tilfeldig krypteringsnøkkel som sendes mellom dongelen og den trådløse enheten, og som blir lagret og brukt i etterkant for å sikre kommunikasjonen. Parringsprosessen holdes sikker ved at det bare skjer ved forespørsel fra brukeren og holdes innenfor en veldig kort rekkevidde for å forhindre signalet i å bli fanget opp av en tredjepart.