Case: Combatting Tennis Elbow with a Vertical Mouse

Jim Chapman er ingeniør og jobber for The Defence Science and Technology Laboratory (DSTL) under det britiske forsvarsdepartement. Etter å ha jobbet mange lange dager på PC-en sin, har han utviklet tennisalbue, en tilstand som kan forårsakes av dårlig armstilling og repeterende bevegelser, for eksempel ved bruk av vanlig datamus.

Jim Chapman
Ingeniør
The Defence Science and Technology Laboratory

"En gjennomtenkt funksjon er den ekstra midtknappen som fungerer som et dobbeltklikk. Jeg bruker den hele tiden nå, og det gir pekefingeren min litt hvile"

Få deg en vertikal mus

Etter en arbeidsplassvurdering, der jeg ble anbefalt å bruke en vertikal mus, brukte jeg litt tid på å undersøke alternativene på nettet og prøvde ut et par forskjellige modeller i arbeidslivsavdelingen vår. Til slutt fikk jeg kontakt med Contour Design som tilbyr Unimouse, som er en fullt justerbar mus.

Unimouse is a fully adjustable vertical computer mouse - you choose the angle you prefer to work with

Samme størrelse uansett hånd?

“Alle andre produkter på markedet har en universell størrelse, men det gjør at jeg må tilpasse grepet mitt til musen, og det synes jeg er ubehagelig. Unimouse har en justerbar tommelstøtte, så jeg kan tilpasse den til hånden min, og det gjør Unimouse til det beste alternativet for meg.”

blank

En vertikal mus for et vennligere håndtrykk

En vertikal mus er designet for å lempe på belastningen på håndleddet. Håndtrykkstillingen som du har med en Unimouse er mer naturlig enn den horisontale håndstillingen du har med en tradisjonell mus. Dette er grunnen til at mange ergonomer anser den vertikale musen som et sunnere arbeidsverktøy. I Jims tilfelle var det imidlertid ikke optimalt med en vanlig vertikal mus.

“Noen av musene jeg testet føltes unaturlige å bruke fordi de er veldig rett opp og ned. Vinkelen er feil og kan ikke endres, men hengselet på Unimouse gjør at jeg kan variere vinkelen. Det er bedre for tennisalbuen min, og den er enkel å bruke.”

Les mer om Unimouse
Ilustration of the Contour Unimouse
 • ultimate products from contour design

  Dobbeltklikk

  Den viktigste fordelen med Unimouse er at du får en bedre håndstilling. Men Unimouse er også designet for å gjøre livet enklere på andre måter. Den har variabel markørhastighet og kan programmeres med software som du kan laste ned gratis.

  “En gjennomtenkt funksjon er den ekstra midtknappen som fungerer som et dobbeltklikk. Jeg bruker den hele tiden nå, og det gir pekefingeren min litt hvile. Som ingeniør vil jeg absolutt anbefale Unimouse. Den er robust, har et bra design og albuesmertene mine er forsvunnet.”

 • DSTL

  Om DSTL

  The Defence Science and Technology Laboratory (DSTL) jobber for å sikre at innovativ vitenskap og teknologi bidrar til forsvar og sikkerhet i Storbritannia.

  DSTL er et statsforetak under det britisk forsvarsdepartement.