The mobile workstation

Heldigvis er de fleste av oss vant til en viss kvalitetssikring av ergonomiløsninger på kontoret. Dessverre er det langt fra alle som tar det med seg de gode løsningene hvis de jobber hjemmefra, eller ofte bytter arbeidssted. Men, arbeidsforholdene på hjemmekontor skal også være forsvarlig. Hvis du i dag sitter og jobber ved kjøkkenbordet med den bærbare datamaskinen din, gjør deg selv en tjeneste og vurder din egen arbeidsstilling. Det verste scenariet for kroppen din er hvis du bruker din laptop hele dagen uten separat mus og tastatur. Og, det er også viktig å få datamaskinen / skjermen opp til øyehøyde.

Momsreglene ved kjøp av utstyr til hjemmekontor

Hjemmekontor og skatt

I en ny prinsipputtalelse lemper skattemyndighetene på kravene for å få momsfradrag når ansatte kjøper inn utstyr til hjemmekontoret på grunn av koronapandemien.

Full fradragsrett

Virksomhetene vil med den nye koronaregelen spare 25% av kostnaden til hjemmekontorinnkjøp, sammenlignet med normal regelfortolkning. Skal man utstyre en ansatt med kontorstol, skrivebord og headsett vil det fort beløpe seg til kr 8 000, med en innsparing på kr 2 000 i moms. Har man 50 ansatte på hjemmekontor blir innsparingen da fort sekssifret. Den ansatte kjøper utstyr og får kostnaden refundert av arbeidsgiver etter bilag Det er også mulig for ansatte å kjøpe utstyr til hjemmekontoret selv og få kostnadene refundert av arbeidsgiver etter bilag. Det avgjørende for om dette utløser skatteplikt eller ikke er hva slags utstyr dette gjelder, og hva som er hovedformålet med anskaffelsen.

Arbeidsgiver låner utstyr til den ansatte (arbeidsgiver eier)

Arbeidsgiver kan låne ut utstyr til hjemmekontor skattefritt til den ansatte, forutsatt at hovedformålet med utlån av utstyr er til bruk i arbeidet. For utstyr som normalt brukes i arbeidssammenheng vil det som utgangspunkt kunne legges til grunn at arbeidet er hovedformålet med anskaffelsen. Fordel ved arbeidstakers private bruk av datautstyr utplassert av arbeidsgiver er spesielt regulert i FSFIN § 5-15-4 og er skattefri når utplasseringen er begrunnet i bruk i arbeidet. Skattefritaket gjelder «datautstyr» som datamaskin (stasjonær/bærbar/nettbrett), programvare og tilleggsutstyr som skriver eller skanner, tastatur eller mus.

Les mer på Skatteetatens sider for fullstendige regler: Prinsipputtalelse – Hjemmekontor og skatt

details of an optimized ergonomic workstation setup. The setup consists of a Unimouse, Balance Keyboard and Laptop Riser from Contour Design.

Ergonomisk datatilbehør for de som veksler mellom arbeidssteder

Hvis du skifter arbeidsplass eller arbeidsstasjon ofte, tenker du kanskje at det ikke er bryet verdt å optimere arbeidsplassen med ergonomisk korrekte arbeidsredskaper. Eller at utstyret er altfor tungt å skulle slepe rundt på. Slik trenger det ikke å være. Vårt RollerMouse-reisesett, som veier mindre enn en pose med mel og er snertent å ta under armen, gir deg en ergonomisk arbeidsplass som øker effektiviteten din, forebygger spenninger og reduserer smertene du ellers kan få med en tradisjonell mus. Ved å prioritere riktig utstyr på arbeidsplassen, kan du oppnå mer variasjon og overskudd i hverdagen – også selv om du veksler ofte mellom ulike arbeidsplasser.

Les våre tips til den mobile arbeidsplass her

Få en bedre hverdag med et RollerMouse Travel Kit, som består av:


1. Contour RollerMouse Red plus – slik at du kan arbeide ergonomisk i en avslappet og naturlig stilling


2. Contour Balance Keyboard – slik at du kan sette tastaturet til negativ tilt og dermed få optimal skrivekomfort


3. Contour Laptop stand – slik at du får den bærbare datamaskinen opp i riktig øyehøyde og unngår å bøye nakken


4. Contour Sleeve – slik at du enkelt kan ta med utstyret ditt når du er på farten

Produkter for den mobile arbeidsstasjonen

 • Hand on the Contour UniMouse

  Unimouse


  – Contour Unimouse er en familie av avanserte, justerbare datamus med prisvinnende design som gjør det enkelt å regulere tommelstøtten og vinkelen på musen når du vil og akkurat slik det passer deg. Muligheten til å variere bruken av musen i løpet av dagen minimerer belastningsskader og gir deg større overskudd etter en lang arbeidsdag. Variasjon mellom gode arbeidsstillinger er alfa og omega når det gjelder ergonomi.

  Helt justerbar


  – Vårt patenterte leddhengighet gjør det mulig å justere musens vinkel til hvor som helst mellom 35 og 70 grader. Det friksjonsbaserte låsesystemet er enkelt å bruke og stabilt i alle posisjoner - selv på, si 57 grader. Det er bare som å justere bakspeilet i en bil.

 • CONTOUR LAPTOPHOLDER

  Laptop Stand


  – Med dette laptopstativet kan du heve skjermen til øyehøyde i avstand som fungerer optimalt for deg. Stativet forebygger ubehag og risiko for slitasjeskader når du bruker en bærbar datamaskin. Når du lener deg tilbake i stolen og bruker et laptopstativ i kombinasjon med eksternt tastatur og mus, fremmer dette en ergonomisk riktig arbeidsstilling når du jobber med datamaskinen.