Shuttle - FAQ og Feilsøking

Her finner du svar på noen av spørsmålene som kan oppstå i forbindelse med din Shuttle.

shuttle
FAQ

Apple-maskiner som kjører MacOS 10.10 eller nyere.

Windows-kompatible PC-er som kjører Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 og Windows 10.

Vi har en liste over nedlastbare Shuttle-innstillingsfiler for Windows her og Mac her. Velg innstillingene for programmet du vil bruke, og følg instruksene på side 5 i den elektroniske produkthåndboken for Shuttle for å importere dem. Hvis du ikke finner programmet du bruker i listen, kan du opprette dine egne innstillinger ved å følge instruksene på side 2 og 3 i produkthåndboken, lese om brukeropprettede innstillinger på Shuttle-forumet eller kontakte oss for å få mer hjelp.

Denne informasjonen finner du også på forumet her.

Windows:
1. Last ned filen.
2. Pakk ut filen og merk deg målmappen.
3. Åpne kontrollpanelet til Contour Shuttle og klikk på Options-knappen.
4. Velg Import Settings.

Shuttle settings

5. Gå til målmappen du husker fra trinn 2.
6. Velg innstillingsfilen.
7. Klikk på Open-knappen på skjermen.
8. Klikk på Apply-knappen på skjermen (veldig viktig).

Mac v3-driver
1. Last ned filen.
2. Pakk ut filen og merk deg målmappen.
3. Åpne Contour Shuttle-appen og klikk på Settings Management Tools-knappen (nederst til venstre i Shuttle App-vinduet).

Shuttle settings

4. Velg Import Settings.

Shuttle settings

5. Gå til målmappen du husker fra trinn 2.
6. Velg innstillingsfilen (innstillingsfilen er merket .shuttleSettings, for eksempel Final Cut Pro X.shuttleSettings).
7. Klikk på Open-knappen på skjermen.

Mac v2.2-drivere og tidligere
1. Last ned filen.
2. Pakk ut filen og merk deg målmappen.
3. Åpne kontrollpanelet til Contour Shuttle og klikk på Options-knappen.
4. Velg Import Settings.
5. Gå til målmappen du husker fra trinn 2.
6. Velg innstillingsfilen.
7. Klikk på Open-knappen på skjermen.

Forsikre deg om at Shuttle-ikonet vises i systemstatusfeltet. Hvis ikke, kan det være skjult. Klikk på pil opp og dra Shuttle-ikonet til systemstatusfeltet.

Shuttle settings

Når Shuttle-ikonet vises, åpner du det programmet du vil bruke Shuttle med. Hvis programmet allerede er åpent, klikker du på programvinduet for å gjøre det aktivt. Klikk på ikonet og se hvilken innstillingsfil som har et merke.

Shuttle settings

Hvis du kjører Windows 10, deaktiverer systemet Shuttle-prosessene automatisk ved omstart. Åpne Oppgavebehandling, velg fanen Oppstart og se etter Shuttle-prosessene. Forsikre deg om at de er satt til Aktivert.

Prosesser i Oppgavebehandling

Klikk på Fil i Oppgavebehandling og velg Kjør ny oppgave.

Finn ShuttleHelper og åpne den: Windows (C:\) > Programfiler (x86) > Contour Shuttle

Svaret er dessverre nei. Shuttle fungerer ved å generere tastetrykk som automatisk rettes mot applikasjonen som kjører i forgrunnen. Dette gjelder både Mac og Windows.

• Det første du må gjøre, er å vise skjulte filer i Windows. Her er en lenke til en artikkel om hvordan du gjør det: https://support.microsoft.com/nb-no/help/14201/windows-show-hidden-files.
  • Deretter går du til mappen Macros. Windows (C:\) > Programfiler > Contour Design > Macros
  • Finn makroen du vil kopiere, høyreklikk, klikk på Kopier og lim inn i mappen. Nå har du en kopi av makroen i driveren. Selv om du endrer navnet på en fil i denne mappen, endres det ikke i driveren, så hvis du vil endre navnet, bør du gjøre det i driveren.
  • Kopier og lim inn så mange ganger som nødvendig, og gjør de aktuelle endringene i driveren (nytt navn og endringer av tastetrykk).

Foreløpig er svaret nei, vi satser mest på Mac og Windows.

Hvis du jobber med teleprompter-programvaren Flip-Q Pro, må du bruke den nedlastede versjonen av programvaren for at Shuttle skal fungere. Brukere har rapportert problemer ved bruk av minnepinneversjonen av Flip-Q Pro. Disse problemene ser ut til bare å ramme Windows-systemer.

Hvis du opplever problemer med ShuttlePRO eller ShuttleXpress mens du kjører minnepinneversjonen av Flip-Q Pro, kontakt Prompter People.

Du som bruker ShuttlePRO eller ShuttleXpress:

Vær oppmerksom på at MacOS krever godkjenning for å installere drivere på enheten din. Vi anbefaler å avinstallere driveren, installere den på nytt, åpne System Preferences manuelt, klikke på Security & Privacy og deretter på Allow-knappen.

Hvis du ikke klikker på Allow-knappen innen 30 minutter etter å ha installert driveren, forsvinner alternativet for å tillate installasjonen, og du må installere driveren på nytt. Når du har tillatt driverinstallasjonen, må du starte Mac-en på nytt.

Hvis du fremdeles har problemer, bør du prøve å installere driveren på nytt, klikke på Allow-knappen og starte Mac-en på nytt igjen. Med Mojave er det noen ganger nødvendig med ytterligere justering for å få Shuttle-driveren til å fungere.

Gå til avsnittet Security & Privacy under System Preferences. Under Accessibility på fanen Privacy kan du legge til apper for å styre datamaskinen. Prøv å legge til Contour-driveren her. Tilbakemeldinger fra andre kunder tyder på at dette vanligvis løser problemet.

En avinstallering av Shuttle-driveren fjerner ikke nødvendigvis alle spor av driveren. Hvis ingen av fremgangsmåtene ovenfor fungerer:

• Kontroller Login Items for User & Groups og se om du finner en Contour-enhet i listen, med et gult Caution-ikon til høyre. I så fall fjerner du punktet ved å klikke på minus-knappen (-).
  • Deretter kontrollerer du General Tab under Security & Privacy og ser om du finner knappen for å tillate Contour-driveren. Hvis du finner den, klikker du på den.
  • Installer driveren på nytt, start datamaskinen på nytt og se om problemet er løst.