Musearm og belastningsskader

Musearm er en tilstand som oppstår i forbindelse med langvarig arbeid med datamaskin og mus.

Hva er musearm og belastningsskader?

Begrepene musearm og belastningsskader beskriver plager som kan oppstå i forbindelse med gjentatte bevegelser, overstrekkinger, vibrasjoner, trykkpåvirkninger, stillesittende arbeid eller ubekvemme arbeidsstillinger. De gjentatte belastningene av muskler, leddbånd, sener og nerver kan gi føre til en rekke forskjellige plager i problemer med skulderen, armen, håndleddet og hånden. Når du jobber med en vanlig datamus, holder du underarmen og håndleddet i en unormal stilling. Ved å justere arbeidsrutinene og variere bytte mellom forskjellige typer mus, kan du til en viss grad minimere redusere problemene ubehaget knyttet til musearm.

De vanligste plagene

Her kan du lese litt om de vanligste plagene forbundet med musearm og belastningsskader. Hvis du vil ha mer detaljert informasjon, kan du lese mer på helsenorge.no.

Merk: Hvis du utvikler musearm-symptomer som kan være relatert til jobben din, bør du ta opp problemet med arbeidsgiver eller verneombud. Hvis du jobber mye mved datamaskinen, kan du undersøke om det er mulig å endre arbeidsoppgavener eller bytte ut den vanlige datamusen med en ergonomisk mus som kan være med på bidra til å lindre smertene. Hvis symptomene vedvarer, anbefaler vi at du kontakter fastlegen din.

Prøv gratis i 14 dager

Contours ergonomiske mus er utformet for folk som tilbringer store deler av arbeidsdagen foran datamaskinen. Med våre ergonomiske mus kan du øke effektiviteten, forebygge spenninger og redusere smerter forårsaket av bruk av tradisjonelle mus.