Case: Jyske Bank committed to combating repetitive work

"Medarbeiderne er vår viktigste ressurs", sier Sine Askov Møller, arbeidsmiljøkonsulent i Team Arbeidsmiljø i Jyske Bank. "Det er viktig at de får en komfortabel arbeidsdag – uten fysiske eller psykiske belastninger. Vi vet at det er vanskelig å unngå stress og belastning helt. Derfor er vi hele tiden på utkikk etter smarte løsninger som legger til rette for en mer aktiv og variert arbeidsdag. Og innsatsen vi legger ned på området, er definitivt ikke bortkastet. De ansatte ser at det utgjør en forskjell og ønsker nye tiltak velkommen."

Sine Askov Møller
Arbeidsmiljøkonsulent
Jyske Bank

Arbeidsverktøy av høyeste kvalitet

Sine Askov Møller forteller hvorfor Jyske Bank har valgt nettopp RollerMouse for sine medarbeidere: "Mus og tastatur er verktøy som brukes av de fleste ansatte i Jyske Bank på daglig basis, så det er viktig å sikre at disse verktøyene er av ypperste kvalitet, brukervennlige og enkle å installere. RollerMouse har en vakker design og er svært brukervennlig."

RollerMouse blir stadig mer populær

"Medarbeiderne våre kan bestille sin egen RollerMouse fra nettbutikken vår. Avtalen er som følger: Gi oss beskjed hvis det ikke hjelper! Men straks en av våre medarbeidere har tatt i bruk RollerMouse, er det sjelden vi hører fra ham eller henne igjen. Tvert imot mottar vi faktisk flere bestillinger fra samme avdeling i løpet av de påfølgende ukene", sier Sine Askov Møller.

Elsine S. Møller jobber som IT-tekniker i Jyske Banks sikkerhets- og brukeradministrasjon. Hun har hatt en heltidsstilling hos Jyske Bank i ni år, med mye tastaturarbeid. På hennes tidligere arbeidsplass var hun plaget med en muselatert skade som ga henne så mye smerte at hun ikke klarte å løfte høyrearmen. Men da hun kom til Jyske Bank, fikk hun en sentrert RollerMouse å jobbe med – og smertene ble borte for godt.

Les mer om sentrert mus her

Sine Askov Møller

En mus - to hender

Hender og fingre er i full aksjon når Elsine S. Møller jobber med sin RollerMouse. Hun bruker tommelen og pekefingeren på høyre hånd til å styre musen, mens fingrene på venstre hånd brukes til å aktivere museknappene. Dette gir henne en mer balansert arbeidsstilling og avlaster hennes høyre hånd og pekefinger. Elsine er spesielt glad i den brede håndleddstøtten til RollerMouse Red plus: "Jeg kan hvile albuene på pulten og håndleddene på håndleddsstøtten, noe som gir meg en mer komfortabel arbeidsstilling. Uten håndleddsstøtten begynner skuldrene mine å verke med en gang."

Elsine er ivrig etter å lære seg flere av de andre RollerMouse-funksjonene, for eksempel klipp-/lim-funksjonen: "Det er veldig smart, men jeg har problemer med å gå bort fra tastatursnarveiene jeg vanligvis bruker. Jeg har en tendens til å falle tilbake til gamle vaner når jeg jobber raskt", sier hun.

RollerMouse Red plus and a Balance Keyoard from Contour Design. Contour design cures Mouse arm and RSI. At Contour Design you can buy your new RollerMouse, Unimouse and SliderMouse.

“Avtalen er: Gi oss beskjed hvis det ikke hjelper! Men straks en av våre medarbeidere har tatt i bruk RollerMouse, er det sjelden vi hører fra ham eller henne igjen.”

RollerMouse tilpasser seg automatisk

Til slutt forteller arbeidsmiljøkonsulent Sine Askov Møller om enda en fordel med den nye RollerMouse Red: Brukere kan justere RollerMouse-oppsettet sitt akkurat slik de ønsker. De kan angi hastigheten på markøren og bestemme hvor sensitiv de vil at musen skal være. I tillegg er det den eneste musen på markedet som tilpasser seg automatisk hvis man jobber på flere skjermer. "Vi har akkurat lansert to-skjermsløsninger, der det er viktig å ha god kontroll over musepekeren", sier Sine.

blank

Om Team Arbeidsmiljø

Jyske Banks Team Arbeidsmiljø er forankret i avdelingene HR-service og IT-støtte. Teamet trekker opp de store linjene i bedriftens arbeidsmiljøpolitikk og jobber konkret med medarbeidertrivsel, det psykologiske arbeidsmiljøet og det nære fysiske miljøet. Banken er opptatt av å forebygge ensidig, statisk arbeid, og et av tiltakene er å tilby et godt alternativ til det tradisjonelle tastatur- og musoppsettet. Derfor har Team Arbeidsmiljø valgt RollerMouse-løsningen og det tilhørende Balance Keyboard for å avlaste medarbeidere som jobber mye foran skjermen.

blank