New products from Contour Design, the RollerMouse Pro and SliderMouse Pro with light grey wrist rests

Hvordan velger du den perfekte musen?

Det er mange alternativer når det kommer til datautstyr. Her guider vi deg gjennom alt fra funksjon til design, og gir deg til syvende og sist den beste sjansen til å velge den beste musen for deg.

Det er ingen vei utenom det faktum at fremtiden er digital – og det betyr uunngåelig mer tid foran skjermen. Utstyret de fleste jobber med i dag ble utviklet tilbake på 1980-tallet – i begynnelsen av databehandlingen. Men ikke mye har endret seg i utformingen av verken mus eller tastatur siden den gang.

Hos Contour er vi forpliktet til å gi enhver datamaskinbruker sjansen til å finne sin perfekte mus. Så hvordan gjør du det?

Trinn 1: Spørsmålet om smerte

Det første du bør vurdere er om du allerede har eller er i fare for smerte. Å tilbringe lange timer foran en datamaskin kan forårsake uønsket muskel- og leddubehag. Selv om du ikke har opplevd smerter fra dataarbeid ennå, er sjansen stor for at databrukere vil oppleve problemer med enten hodepine eller muskel- og leddsmerter på et tidspunkt.

Med en ergonomisk mus vil du være bedre rustet for et langt arbeidsliv ved datamaskinen. Det viktigste er å finne den musen som passer dine behov og din kropp.

Vondt i nakke eller skuldre?
Man with glasses sitting at his computer with neck pain

Trinn 2: Tradisjonelt eller moderne?

Hvis du allerede lider av smerter ved å jobbe med en tradisjonell enhåndsmus, anbefaler vi å prøve en sentrert mus.

En sentrert mus reduserer asymmetrisk arbeid, da begge hender hviler rett foran kroppen hele dagen – og du får bruke begge hendene!

Hvis en sentrert mus er litt for ukonvensjonell, vil en justerbar vertikal mus være et godt alternativ. Vår vertikale mus, Unimouse, er den mest justerbare musen på markedet, slik at du kan vinkle musen slik at den passer dine behov hele dagen.

Lær om fordelene med en sentrert mus
Dark blue illustrations of Contour Design products on a light grey background

Enten du går for en tradisjonell eller moderne løsning, er vår hovedregel bare ett enkelt ord: «variasjon».

Trinn 3: Innredning på arbeidsplassen

Alle arbeidsstasjoner ser forskjellige ut. Noen jobber for det meste fra en stasjonær stasjonær datamaskin på kontoret, andre jobber hybrid mellom kontor og hjem – og noen jobber på farten. Det er viktig å vurdere hvordan arbeidsområdet ditt er satt opp når du velger mus, da noen mus er bedre egnet enn andre for f.eks. den mobile arbeidsplassen.

For stasjonære arbeidsstasjoner, som den faste plassen på kontoret, har du vanligvis mer plass enn om du jobber på farten. Derfor vil vi anbefale en sentrert mus, som vanligvis tar opp samme bredde som tastaturet ditt. For å si det kort, en sentrert mus gir optimal ergonomisk verdi for pengene.

Hvis du ofte er på farten, vil vi anbefale en lett, mindre mus fremfor en tyngre, mer stasjonær mus. For eksempel en kompakt sentrert mus eller en vertikal enhåndsmus.

Sammenlign produkter
man working remotely with an ergonomic mouse

Trinn 4: Materialer og spesifikasjoner

Ulike funksjoner har ulike krav til både materiale og spesifikasjoner.

Kanskje du jobber på et sted der trådløse produkter ikke er godkjent av IT - eller kanskje du trenger å rengjøre og desinfisere utstyret oftere fordi du deler utstyr med kollegene dine. Faktorer som disse kan være viktige å huske på når du velger din nye mus.

Alle Contour Design-mus kan desinfiseres og rengjøres etter behov. Selv våre håndleddstøtter i stoff er enkle å vedlikeholde da de er laget av resirkulert plast, som også er ekstremt slitesterk.

white black photo

Fortsatt usikker på hva du skal velge?

Ergonomi er ikke forbeholdt helseidealistene; de som tar alle de riktige vitaminene og som har brukt ortopediske sko siden før det var kult. Tvert imot.

Ergonomi er for alle – og det er hele ideen bak produktene våre. Det er en måte for deg, brukeren eller arbeidsgiveren, å gjøre arbeidet friksjonsfritt.

Utforsk alle produktene