Fordeler med en sentrert mus

RollerMouse Pro and Balance Keyboard

published

Det finnes like mange ulemper med å bruke en standardmus som det finnes fordeler med å bruke en sentrert og ergonomisk korrekt mus. Kanskje enda flere fordeler!

Den største er trolig at den sentrerte musen hjelper deg med å ta godt vare på kroppen din og at du unngår skader. Men det finnes mange andre fordeler med en sentrert mus.

Les mer: Derfor er en ergonomisk mus verdt investeringen

Forbedring av den naturlige arbeidsstillingen

En sentrert mus er, som navnet antyder, plassert sentrert foran deg på tastaturet med en rullestav. Ved å ha musen plassert der, vil kroppen automatisk få en riktig arbeidsstilling. Dette er motsetningen til en tradisjonell mus, som du hele tiden må strekke deg etter, og som gir vridning og belastning i underarm og håndledd.

Forebygger og reduserer smerter

Når du bruker en tradisjonell mus, belaster du flere områder på kroppen, deriblant underarm, håndledd, hånd, nakke og skuldre. Samtidig er arbeid med en datamus gjentagende arbeid, noe som resulterer i mye belastning.

Se vårt utvalg av sentrerte mus.

Fysioterapeuten Stuart Nottingham anbefaler en sentrert mus som et redskap for å redusere smerter og ubehag.

Grunnen til dette er at en sentrert mus bringer arbeidet inn i en arbeidssone der man holder armene nær kroppen, noe som gir en bedre mulighet til å opprettholde en god arbeidsstilling. Samtidig sikrer en sentrert mus at hånden er helt avslappet når man jobber med den.

Dersom du opplever smerter, anbefaler han at du tar turen innom fastlegen, men understreker også at de fleste smerter kan reduseres ved ganske enkelt å innføre gode, ergonomiske løsninger i arbeidshverdagen.

Les mer: Forebygg smerter i håndleddet under kontorarbeid

Reduksjon av sykefravær

Smerter som følge av dårlig eller mangel på ergonomi på jobben fører ofte til sykefravær ettersom stillesittende, monotont arbeid forårsaker spenning og belastninger i nakke- og skulderområdet samt i armen som holder musen. En sentrert mus forhindrer og lindrer belastningsskader og smerter som en tradisjonell mus ofte forårsaker.

Les mer: Alt du trenger å vite om sykemelding

Derfor kan sykefraværet reduseres betydelig ved å bruke en sentrert mus som hjelper kroppen med å jobbe i mer naturlige stillinger i en ergonomisk god arbeidssone.


Skaper bedre ansatte

Når man blir kvitt smertene, kan man være fullt konsentrert på sine arbeidsoppgaver, uten begrensninger. Både på jobb og på fritiden. Smerter forårsaket på jobben forsvinner jo tross alt ikke bare fordi du har fri. De vil være der hele tiden, og smerter tapper oss for energi.

En sentrert mus lindrer også tretthet ettersom den totale arbeidsstillingen blir mer avslappet ved å bruke den.

"Fysiske smerter reduserer livskvaliteten. For noen kan de påvirke livet over lengre perioder", sier Jarle Marheim, HMS-rådgiver i Norge.

Skaper variasjon i arbeidet

RollerMouse bidrar til å skape variasjon i arbeidet ettersom du kan bruke begge hendene til å kontrollere musen. En tradisjonell mus kan som kjent kun kontrolleres med én hånd.

Den tilpasser seg automatisk til skjermen, slik at du enkelt kan jobbe på flere skjermer. Dessuten har den en rekke forhåndsprogrammerte knapper som reduserer belastningen. Dette gjør at du reduserer antallet klikk, noe som er en større belastning enn man skulle tro.