Derfor er en ergonomisk mus verdt investeringen

Why an ergonomic mouse is worth the investment

published

Mange tror at en ergonomisk mus er en altfor stor investering. Vi tror imidlertid at du på sikt vil oppdage at den er verdt (mer enn) pengene.

Ved første øyekast på prislappen konkluderer mange med at en ergonomisk mus blir for altfor dyrt. Og ja, en ergonomisk mus er som oftest dyrere enn en tradisjonell gammeldags mus. Men det er selvfølgelig en grunn til det.

I denne artikkelen skal vi se på hvorfor prisen på ergonomiske mus er som de er, og hvorfor vi tror du også vil synes det vil være verdt investeringen å erstatte den gamle, brukte musen med en ergonomisk moderne mus.

Les mer: Unngå skader og spar penger: Effekten av en ergonomisk riktig arbeidsstasjon

Hva koster en ergonomisk mus?

Når du handler varer, enten det er i matbutikken eller på nett, er pris garantert en av de første tingene du kikker på. Det er naturlig. De fleste av oss ønsker å vite hvor mye som må graves ut av lommen og være sikre på at prisen oppfattes som rimelig før vi legger produktet i kurven.

Hva du må betale, avhenger imidlertid først og fremst av hva dine individuelle behov er, og derfor avhenger prisen av hvilken mus du til slutt ender opp med. Én type ergonomisk mus – og dermed én pris – er perfekt for kollegaen din, mens en annen mus og en annen pris passer perfekt for deg.

På bunnlinjen handler det altså om å finne riktig muse-match.

Ergonomisk sjekkliste for arbeidsstasjonen din


Før vi kommer til selve muse-match-delen, skal vi ta oksen ved hornene og prøver å svare på den delen av spørsmålet som kanskje de fleste lurer på, nemlig: Hvorfor er ergonomiske muser "så" dyre?

Det korte svaret er at prisen bestemmes ut fra kvaliteten, arbeidet og mengden forskning som ligger i bunn for produktet.

Og så tilbake til muse-matchen.

Dersom du har problemer med smerter i skuldre og nakke, kan det hende en sentrert mus vil være det riktige valget for deg. Dersom det derimot er smerter i håndleddet eller i fingrene som gir deg de største utfordringene, kan det hende at en vertikal mus vil være en bedre løsning for deg.

Men ærlig talt, hva som er korrekt match er like individuelt som frokostpreferanser – en vil ha yoghurt med müsli, en annen vil ha havregryn med melk, en tredje vil ha bær og frukter og en fjerde ønsker ingenting.

Vi anbefaler derfor, i samsvar med det danske arbeidstilsynet, at du tester de ulike alternativene før du bestemmer deg. Det vil gi deg de beste forutsetningene til å investere i den ergonomiske musen som passer deg best.


Er en ergonomisk mus verdt investeringen?

Hos Contour Design gjør vi det vi kan for å sikre at pengene du eller din virksomhet bruker på ergonomi blir brukt på en mest mulig fornuftig måte.

Derfor er kvaliteten i materialvalget en helt grunnleggende ting for produktene våre. Dette betyr at musene våre varer lenge og ikke trenger å byttes ut før du har fått tid til å trykke copy-paste ti ganger og blitt kjent med den nye musen. Og det er også derfor vi har to års garanti og tilbyr en gratis prøveperiode.

En annen helt avgjørende ting med produktene våre er selvfølgelig ergonomien. Mennesker er forskjellige, og derfor er også behovene forskjellige.

En viktig ting som gjør et ergonomisk produkt til et godt ergonomisk produkt er muligheten for variasjon i arbeidet. Akkurat som du ved et løfte-/senkebord skal kunne justere høyden og stå opp og sette deg ned slik det passer deg, burde du også kunne justere musen og ditt arbeid med den etter behov, og helst flere ganger i løpet av dagen. Og det kan våre produkter.

Du kan få hjelp til å konfigurere ditt Contour Design-produktet i brukerveiledninger våre eller ved å kontakte support.

Resultatet av ergonomisk korrekt arbeid vil være færre belastningsskader og dermed mindre sykefravær. For selv om det i seg selv ikke er farlig å jobbe ved en datamaskin, kan fastlåste arbeidsstillinger, som ofte er en konsekvens av feil utstyr, gi uhensiktsmessige belastninger og forårsake smerter i nakke, skuldre, rygg, håndledd og fingre.

prøv en ergonomisk mus


Godt ergonomisk utstyr er en langsiktig investering

Sykefravær er både dyrt og irriterende. Det er det ingen tvil om.

Dyrt for virksomheten, som i tillegg til å måtte betale lønn til den syke ansatte også må ansette en vikar som midlertidig kan ta over.

Irriterende for den ansatte, som lider av smerte som følge av noe så enkel og ofte helt åpenbart som det å gjøre jobben sin. Derfor er det også klart at begge parter ønsker å unngå sykemeldinger. Og her kan investering i gode ergonomiske forhold på arbeidsplassen være en god løsning. Så lenge sykefraværet eller smertene utløses av upassende ergonomiske forhold, selvsagt.

Gode ergonomiske forhold kan bidra til å forhindre at skaden oppstår, eller lindre smerter som allerede har oppstått.

Last ned vår ergonomiske sjekkliste og få kontroll på arbeidsstasjonen din.

Med andre ord... Riktig ergonomisk investering kan være den beste investeringen for både virksomheten og de ansatte.

Visste du at:
For å sitte ergonomisk korrekt på jobb, og for å unngå overbelastning av nakke, skuldre og armer, må du blant annet holde armene inntil kroppen, og ha hendene foran kroppen.
Jobbing på skjerm, Danske Fysioterapeuter 2008

Prislappen er altså én ting. En annen er hva du risikerer å betale i tapt arbeidskraft og for potensielt sykefravær dersom du ikke investerer i forebygging og god ergonomi.