Det beste rommet for hjemmekontor: Stuen, vaskerommet eller soverommet?

Woman at her home office

published

Dersom du har muligheten, bør du velge et rom eller et område i et rom som ingen andre bruker. De fleste plasser i et hjem er ikke beregnet til å være arbeidsplasser. Sofaen, lenestolen, spisebordet, sengen osv. Komfortable steder å oppholde seg, men sjelden ergonomisk tilstrekkelig for 7-8 timers stillesittende arbeid.


Det beste rommet for et hjemmekontor er alltid det som du har plass til å innrette din egen arbeidsstasjon i. Med et bord som har riktig høyde og størrelse for dine behov, arbeidsstol, avstand mellom datamaskin og stol osv.

Du trenger ikke å ha et arbeidsværelse eller et eget kontor. Det kan for eksempel være et hjørne av stuen hvor du finner plass til å innrette hjemmekontoret. Det ser kanskje ikke så vakkert ut med et hjemmekontor i stuen, men det er vel heller å foretrekke dersom alternativet er å få ryggsmerter?

Les mere: Det optimale hjemmekontoret – innredning med fokus på arbeidsglede, ergonomi og effektivitet

last ned vår guide til hjemmekontor

Inspirer hverandre til gode hjemmekontorer

Du er helt sikkert ikke den eneste på arbeidsplassen din som noen ganger jobber hjemmefra. Trolig har de fleste sitt eget hjemmekontor og fått erfaring med hva som fungerer bra og ikke fullt så bra. Del erfaringer med hverandre om det gode hjemmekontoret. Hjelp hverandre med å få det beste ut av hjemmearbeid. Det er mange gevinster å hente dersom arbeidsplasser begynner å sette ergonomi og godt arbeidsmiljø på dagsorden.

Les mer: Komplett guide til ditt hjemmekontor