Tre måter å forbedre arbeidsflyten på

3 ways to improve your workflow

published

Mange av oss ønsker å bedre arbeidsflyten. Vi jobber hardt for å nå frister og innfri forventninger fra kolleger, ledere og oss selv, så det hadde vært flott med noen snarveier eller måter som kan gjøre at du jobber litt mer effektivt. Her får du tre tips til hvordan du kan få en bedre arbeidsflyt og jobbe mer effektivt – hver dag.

Bruk snarveiene på tastaturet

Tastatursnarveier eller hurtigtaster er tastekombinasjoner som gjør at du kan utføre bestemte oppgaver i programvaren på en raskere og mer effektiv måte, og du kan bruke dem i en rekke applikasjoner på maskinen din. For eksempel har Microsoft Word mange populære hurtigtaster: Med Ctrl+Enter kan du sette inn et sideskift, Ctrl+Shift+L lar deg lage kulepunkt, mens Ctrl+Shift+> gjør det mulig å øke skriftstørrelsen i et dokument. Dette er bare noen eksempler, og hurtigtastene du kommer til å bruke, vil avhenge av hva slags type arbeid du holder på med. Når de først sitter i fingrene, kommer du til å spare masse tid – og du kan bruke dem i nesten alle typer programvarepakker, fra Microsoft Office til Adobe Photoshop.

Det er imidlertid noen ting som kan gjøre det litt utfordrende å bruke hurtigtaster. Mange bruker bare noen få, fordi de kan være vanskelige å huske. Flere som jobber foran en dataskjerm, vil derfor fortsette å klikke på musen og få ned en rullegardinmeny øverst på skjermen for å finne kommandoen de trenger. Men hurtigtasten pleier å vises ved siden av hver kommando, og dette kan gjøre det litt lettere å huske dem.

Mindre fingerakrobatikk, mer jobb

En annen ting handler om den fysiske belastningen som påføres alle som jobber foran en dataskjerm. Forflytter hendene seg mye mellom musen og tastaturet, går det ikke bare med mye tid – ved repetitivt arbeid utsettes også hender og armer for belastning. 3D-designere og videoredigerere bruker programvare som ofte krever mye bruk av hurtigtaster, og dette kan bety hundrevis av gjentatte bevegelser og mye fingerakrobatikk på tastaturet hver eneste dag. Men selv om jobben blir gjort raskt og effektivt, kan denne type repetitivt arbeid ofte føre til belastningsskader.

For å bedre arbeidsflyten og redusere belastningen på kroppen har RollerMouse fra Contour noen innebygde snarveier. Alle modellene har for eksempel Copy- og Paste-knapper, to av de mest brukte hurtigtastene der du ellers må taste Ctrl+C eller Ctrl+V på tastaturet. I tillegg har de en dobbeltklikk-knapp som gjør det enkelt å åpne mapper eller nye applikasjoner. Du trykker ganske enkelt på den én gang i stedet for to, som du ville gjort på en vanlig mus. En kontorarbeider foretar i snitt to millioner museklikk hvert år, så en potensiell halvering av dette tallet kan ha en stor effekt!

Les mer om Contour RollerMouse her.

Programmering er din venn

Det er også mulig å legge favoritthurtigtastene dine til RollerMouse ved å laste ned vår gratis driver for PC og Mac. Med den kan du enkelt legge hurtigtastene du bruker oftest, til hvilken som helst knapp på RollerMouse. Dette betyr at du har favoritthurtigtastene dine lett tilgjengelig, du slipper å bruke tastaturet så mye og blir ikke like ofte distrahert fra det du holder på med på skjermen. Et godt eksempel på dette på en PC kan være å legge Alt+Tab til en tast du ikke bruker så ofte. På den måten trenger du kun å bruke én enkelt knapp til å veksle mellom programmer som kjører i bakgrunnen, og du slipper å navigere i uoversiktlige skjermmenyer for å finne appen du trenger. Dette er bare ett eksempel på hvordan du kan spesialtilpasse RollerMouse til deg og dine behov.

Hvis du er ute etter en bedre og mer effektiv arbeidsflyt, kan det altså være lurt å lære seg noen hurtigtaster – uansett hva slags arbeid du holder på med. Ta en titt på noen eksempler her hvis dette er nytt for deg. Du husker nok ikke alle, men bare det å kunne noen vil gjøre en stor forskjell. Hvis du bruker RollerMouse, kan du i tillegg vurdere å programmere om noen av tastene. Du kommer til å bli overrasket over resultatet!