Case: RollerMouse redder Monas jobb

Strong pain in the neck forced Mona to report sick

Mona Östman er en intern selger og jobber med store bedriftskunder i Sverige. Hele dagen sitter hun foran skjermen og behandler avtalespørsmål, innkjøp, leveranser, produktinformasjon og annet. I PC-verdenen blir plattformer og komponenter ofte skiftet ut, så Mona må alltid holde seg oppdatert og på tå hev for å kunne tilby kundene den best mulige omfattende pakken. Men når hun sitter foran dataskjermen, bruker hun imidlertid ikke en vanlig mus fra selskapets eget produktsortiment.

Mona Östman
Intern Salg
Lenovo

Mona from Lenovo

“Rollermouse hjalp av alvorlig nakkesmerter“

«Jeg hadde ikke klart å jobbe uten RollerMouse. Det ville ha vært slutten.» Derfor var det ingen diskusjon eller vanskelighet med å få Lenovo til å kjøpe en RollerMouse til Mona da hun begynte i jobben for sju år siden. På det tidspunktet hadde hun allerede brukt den i tre år på sin forrige arbeidsplass. «Jeg jobbet en periode uten RollerMouse. Jeg hadde vondt etter bare tre uker.» Mona Östmans problem begynte langsomt, med nakkesmerter som spredte seg ut til skuldrene. Hun tok smertestillende, men da området ble betent, måtte hun bare kaste inn håndkleet. «Musklene verket fra nakken og ned til skuldrene.»

female office worker working in front of a laptop

Smertene kom tilbake i løpet av en uke

Hun sykemeldte seg i to uker og fikk opptrening og massasje. Vel tilbake på jobb meldte smertene seg igjen før det var gått en uke. Da foreslo noen at hun skulle prøve RollerMouse. Det tok imidlertid noen dager å finne ut hvordan den virket og bli komfortabel med den.

«Etter den første uka var jeg nær ved å gi opp. Måten man jobber med en mus på, er så inngrodd. Men etter den andre uka var jeg oppe på samme hastighet med RollerMouse. Og smertene var helt borte. Det er bare fantastisk. Jeg skjønner ikke hvorfor ikke flere bruker den. Det er en billig investering. Det er snakk om en eller to dagers sykefraværskostnader for arbeidsgiveren.»

Les mer om RollerMouse Red her

" Alle funksjoner er rett foran deg. Med små bevegelser kommer jeg dit jeg vil. Veien er kortere til alt jeg må gjøre, og jeg blir rett og slett mer effektiv. Det er et produktivt verktøy, som virkelig gjør en stor forskjell. "

Alt sitter i midten

Mona Östman mener at den store forskjellen sammenlignet med en vanlig mus, er at alt er sentrert i forhold til tastaturet og skjermen, noe som muliggjør en bedre arbeidsstilling og raskere jobbing. «Jeg trenger ikke flytte armen til siden for å gripe en mus. Alle funksjoner er rett foran deg. Med små bevegelser kommer jeg dit jeg vil. Veien er kortere til alt jeg må gjøre, og jeg blir rett og slett mer effektiv. Det er et produktivt verktøy, som virkelig gjør en stor forskjell. Det er ikke bare en hyggelig ting å ha. Alle som sliter med smerter, bør prøve den. Du skal ikke være nødt til å ta smertestillende på jobb,» sier Mona Östman.

Man using the ergonomic centred mouse RollerMouse Red at his home office

Om Lenovo

«Lenovos styrke er at vi er et globalt selskap som kan levere standardiserte løsninger over hele verden. Kjerneproduktene våre er PC-er. Vi fokuserer ikke på skreddersydde tilbehør som ergonomiske produkter.» sier Mona. Lenovo ble stiftet i 1984 i Beijing under navnet Legend. I 2005 kjøpte selskapet IBMs PC-divisjon og er i dag verdensledende innen PC-er med tilbehør. Selskapet er tredje størst i verden på servere og smarttelefoner. Omsetningen ligger på USD 47 milliarder, og selskapet har over 57.000 ansatte i 60 land.

blank