Reduce pain with an ergonomic mouse

Farvel til musearm

Bruk av en tradisjonell datamus fører ofte til problemer som følge av overbelastning i den armen du arbeider med. Ved regelmessig bruk av en ergonomisk mus kan du forebygge, lindre og redusere smerter som bl.a. musearm og karpaltunnelsyndrom.

Farvel til musearm

Når du leser denne siden, er det sannsynligvis fordi du allerede lider av musearm, karpaltunnelsyndrom, tennisalbue, bursitt eller lignende. Tusenvis av nordmenn sliter med arbeidsrelaterte lidelser som fører til mange sykedager i året. Hvis du jobber foran datamaskinen mange timer om dagen, er det viktig at arbeidsstasjonen din er tilrettelagt slik at du kan jobbe så bekvemt som mulig.

Les mer om Risikovurdering og HMS her.

Hvordan kan en ergonomisk mus hjelpe mot musearm?

En ergonomisk mus kan redusere smerter og avhjelpe problemer med musearm og belastningsskader på flere måter. Felles for de fleste ergonomiske musmodellene er at de er laget for å gi god støtte til hånden/hendene, slik at du unngår et krampaktig grep om musen. Med vår RollerMouse tar du ergonomien et stort skritt videre ved ikke å gripe musen i det hele tatt, og hendene og fingrene kan fungere mer avslappet enn for eksempel når du bruker en touchpad.

Hos Contour Design har vi utviklet flere forskjellige typer ergonomiske mus. Nedenfor kan du lese mer om hvordan hver enkelt av dem forebygger og reduserer smerter. Hvilken som vil være best for deg, avhenger dels av hva du foretrekker, hvilke arbeidsoppgaver du har og eventuelle spesifikke behov du opplever i forbindelse med allerede eksisterende smerter eller ubehag.

Woman tries to relieve pain in her hands from repetitive strain injuries

99% opplever en reduksjon av smerte og ubehag når de bytter til en ergonomisk mus

Prøv en ergo mus

Forebygg og reduser smerter med RollerMouse

Når du bruker en tradisjonell datamus, er overstrekking og vridning ikke til å unngå. Det skjer fordi musen ofte er plassert for langt unna kroppen. Den konstante overstrekkingen belaster imidlertid mer enn bare hånden. Den belaster også underarm, overarm og skuldre, og medfører ofte en dårlig holdning med vridning i overkroppen. Med en sentrert mus som RollerMouse plassert midt foran tastaturet får du automatisk en ergonomisk arbeidsstilling. Dermed unngår du overstrekkingene og vridningene som oppstår med en tradisjonell datamus. Når du bruker RollerMouse, får du en løsning som gjør det mulig å bruke begge hender i en nøytral og avslappet stilling tett på kroppen. Du slipper det unaturlige grepet om musen og kan i stedet fordele belastningen likt mellom hendene.RollerMouse eliminerer de gjentatte bevegelsene som kan gi smerter i nakke, skuldre, albuer og håndledd. Med RollerMouse får du en helt ny måte å jobbe på. Siden det kan ta litt tid å venne seg til bruken, tilbyr vi også 14 dagers gratis prøvetid!

Les mer om alle RollerMouse-fordelene her
blank white photo

Forebygg og reduser smerter med Unimouse

Med Unimouse kan du raskt skifte håndstilling, slik at du bruker forskjellige muskler og sener og unngår å holde hånden i samme statiske posisjon. Takket være den justerbare designen kan du endre håndstilling hvis du i løpet av dagen føler ubehag i en bestemt del av hånden. Hellingsvinkelen kan justeres fra 35 til 70 grader, og tommelfingerstøtten kan trekkes, vris og dreies for å finne en optimal hvilestilling for tommelen. I tillegg til å redusere faren for belastningsskader og underarmspronasjon, eliminerer du dermed gripesmerter og trykk på tommelens rotledd.

Unimouse virker lindrende ved muserelaterte smerter i underarm og fingre. Designen er omtrent som hos en tradisjonell datamus, og den er derfor rask å venne seg til.

Les mer om alle Unimouse-fordelene her
details of an optimized ergonomic workstation setup. The setup consists of a Unimouse, Balance Keyboard and Laptop Riser from Contour Design.