Hvordan jobber du effektivt fra hjemmekontoret ditt?

Man working at home

published

Når man er omgitt av sine private ting og uten kolleger, vil det være mange muligheter for å bli distrahert og miste den effektive arbeidsflyten. Hva kan man gjøre med dette?

Nedenfor kan du lese mer om hvordan du skal lykkes med å jobbe effektivt på hjemmekontoret.

Hvordan jobber du effektivt fra hjemmekontoret ditt?

Det kan være stor forskjell på hvordan folk jobber mest effektivt, så her har vi samlet syv grunnleggende prinsipper som kan hjelpe folk flest med å få mest mulig ut av en arbeidsdag på hjemmekontoret.

Når du jobber hjemmefra trenger du ikke å pendle til og fra jobben. På den annen side hender det at noen ganger du må starte arbeidsdagen litt senere enn du ellers ville gjort. Så da er det to skritt frem og to tilbake på timelisten. Sørg for å komme deg på jobb i god tid, slik at du kan nyte fritiden du har fått på å slippe å kjøre bil, sykle eller ta offentlig transport til og fra jobben. skap et godt arbeidsmiljø med en stol, arbeidsbord, ventilasjon, mye lys osv. Det kan føles behagelig å jobbe fra sofaen, men det er bare midlertidig før kroppen begynner å kjenne mer smerter.

Noe ulemper i forbindelse med hjemmearbeid er de hyggelige samtaler med kolleger, som både kan hjelpe til med problemløsning og skape større tilknytning til arbeidsplassen. Det er vanskelig å overføre dette til hjemmekontoret, så prøv i stedet å planlegge noen videomøter i løpet av dagen. De trenger ikke å ta lang tid eller ha et planlagt formål, men bare slik at du har muligheten til å småprate litt når du trenger det.

Den ultimate guiden til ditt hjemmekontor

Noe av det som går tapt i forbindelse med hjemmearbeid er de impulsive samtalene med kolleger, som både kan hjelpe til med problemløsning og skape større tilknytning til arbeidsplassen. Det er vanskelig å overføre det impulsive til hjemmekontoret, så prøv i stedet å planlegge noen videomøter i løpet av dagen. De trenger ikke ta lang tid eller ha et planlagt formål, men bare slik at du har muligheten til å småprate litt.

Støvsuging, shopping, matlaging osv. Det er mange ting som frister å få ordnet når man først er hjemme. Vårt råd er at du bør konsentrere deg om jobben når du jobber, og vente på de andre tingene. Ellers løper tiden fra deg, og da kan en dag på hjemmekontoret være stressende når du skal prøve å kompensere for tiden du brukte med oppvasken i løpet av dagen.

Strekk kroppen og hvil hodet. Man får ikke de samme naturlige pausene på et hjemmekontor som på arbeidsplassen. Derfor må du planlegge pausene dine.

Støvsuging, handling, matlaging osv. Det er mange ting som er fristende å få ordnet når man først er hjemme. Vårt råd er at du bør konsentrere deg om jobben når du jobber, og vente med de andre tingene. Ellers vil tiden løpe fra deg, og da kan en dag på hjemmekontoret bli en stressende affære når du ut på ettermiddagen må prøve å kompensere for tiden du brukte på å vaske klær.

Skal du slutte å jobbe. Unngå at arbeidstid og fritid blandes sammen, der du alltid har en fot i begge steder.

Kilde: Teknologisk Institut, Danmark