Ergonomi for kreative mennesker

Ergonomics for creators

published

Marketing Rockstars, Social Media Trailblazers og Initiative Officers kan også trenge en venn

For noen betyr kreativt arbeid mange timer foran pc-en. For å sikre at energien ikke blir brukt på smerter og ubehag, kan det være greit å ha en "venn i nøden". Unimouse kan være den vennen som reduserer belastning på kroppen og gjør forskjellen for deg.

Å sitte mange timer foran datamaskinen tar på kroppen og kan vise seg som smerte eller ubehag forskjellige steder – f.eks. i skulder, håndledd eller nakke. Det er det nok mange som kjenner igjen. Smertene er ikke begrenset til spesifikke stillingsfunksjoner eller yrkesgrupper, men kan ramme hvem som helst. Felles for alle som rammes er at de daglig bruker mange timer foran pc-en.

Slik hjalp Unimouse fotograf Adrian Storey med å lindre smerter i håndleddet.

For å utføre kreativt og detaljert arbeid trenger du de riktige verktøyene. Samtidig bør du holde kroppen sunn og smertefri. Med Unimouse får du et presisjonsverktøy som gjør det enkelt å endre sittestilling og dermed redusere belastning og smerter.

“Hverken trackballs eller joysticks hjalp, så jeg bestemte meg for å ta 14-dagers gratis prøveperiode med Unimouse. Det er ikke den billigste musen på markedet, men jeg er glad at jeg prøvde den."


Smerter og ubehag som følge av musearbeid er upraktisk for folk flest, men for frilansere kan det være katastrofalt. Smertene kan nemlig bli så uoverkommelige at det blir vanskelig å jobbe. Derfor er det viktig å arbeide forebyggende og ta selv små indikasjoner seriøst. Diagnosene kan variere, men alle er ubehagelige og bør tas på alvor. Vanligvis vil vi alltid råde deg til å kontakte din arbeidsgiver eller helsekonsulent. Men hvis du er frilanser, har du kanskje ikke tilgang til en sånn, og i så fall kan det være en god idé å kontakte fastlegen din for å avdekke problemet.

Få gode råd om ergonomi på arbeidsplassen her.

Lydklipper og re-recording master Matt Faulkner begynte å få problemer med senene i hånden som gjorde det vanskelig å jobbe. Det ble etterhvert veldig smertefullt for ham å bruke en vanlig datamus og han prøvde en rekke forskjellige ergonomiske alternativer, som dessverre ikke var egnet til oppgavene hans.

Matts erfaring er vanlig i en bransje med mange frilansere. Har man ikke tilgang til rådgiving fra et helseteam, kan det være fristende å shoppe etter løsninger for å avhjelpe smertefulle lidelser som senebetennelse. Men det kan fort bli dyrt.

”Hverken trackballs eller joysticks hjalp, så jeg bestemte meg for å ta 14-dagers gratis prøveperiode med Unimouse. Det er ikke den billigste musen på markedet, men jeg er glad at jeg prøvde den. Det intelligente designet betyr at musen bare føles som en forlengelse av hånden min. Etter prøveperioden kjøpte jeg den fordi den lindret smertene mine.”

Contour Design tilbyr 14-dagers gratis prøveperiode slik at kunder selv kan vurdere om en ergonomisk mus er riktig for dem. En vertikal mus som Unimouse plasserer hånden i en naturlig håndtrykkposisjon. Det er for mange en ny måte å jobbe på som tar litt tid å tilpasse seg.

”Det tok meg noen dager å bli vant til det, ganske enkelt på grunn av muskelminne fra å bruke en vanlig mus, men jeg kom raskt tilbake i vanlig tempo. Nå bruker jeg mest musen i helt oppreist posisjon, og det er perfekt for å lindre smertene mine. Den 14-dagers gratis prøveperioden ga meg tid til å vurdere hva jeg syntes om musen før jeg kjøpte den.”

Les mer om Unimouse her.

Enten du er en Social Media Trailblazer, Marketing Rockstar, Initiative Officer, tekstforfatter eller noe helt annet, kan det være lurt å tenke på hvordan du jobber. Hos Contour tror vi at de riktige verktøyene kan gjøre forskjellen på hvor mye belastning du legger på kroppen din. Derfor har vi brukt de seneste 25 årene på å utvikle produkter som kombinerer behovet for presisjon og variasjon, slik at du kan bruke energien din på å være kreativ fremfor å kjenne smerter eller ubehag når du jobber på pc-en.