Et av de mest stilte spørsmålene om Contour Multimedia Controller PRO v2

Close up of Contour Multimedia Controller

published

DaVinci Resolve er et videoredigeringsprogram som er tilgjengelig for både PC og Mac, og som har tatt både det profesjonelle- og hobbymarkedet med storm. Vi hører ofte kunder snakke om det på kreative messer, og supportteamet vårt blir ofte spurt om kompatibilitet med DaVinci av kunder som er interesserte i å kjøpe en Contour Multimedia Controller PRO v2 – vår populære multimediekontroller.

Som videoredigerer kan det bli veldig dyrt å få tak i profesjonelt redigeringsprogramvare og det krever ofte abonnement. En del av DaVinci Resolves popularitet kommer av at den er helt gratis! DaVinci Resolve koster ingenting å laste ned og bruke og bevarer den høye kvaliteten, siden det er den programvaren som understøtter Black Magic Designs profesjonelle redigeringsmaskinvare. Det er profesjonell programvare, helt gratis!

Men hvorfor er det gratis? Teorien er ganske enkel; hvis du begynner å bruke programvaren deres, er det mer sannsynlig at du også kommer til å kjøpe maskinvaren. Det minner om strategien som Apple brukte med iTunes for å bygge en kundebase for iPod og iPhones, og det er en tilnærming som fungerer veldig bra.


Er DaVinci Resolve noe bra i det hele tatt?

Davinci Resolve har blitt min foretrukne redigeringsprogramvare – og ikke bare fordi den er gratis. Den har mange avanserte funksjoner; kompatibilitet med video i opp til 8k-oppløsning, en avansert og brukervennlig flerspors tidslinje, glimrende overganger og effekter, fargeklassifisering og et omfattende utvalg av videoutgangsformater. For de som liker YouTube eller Vimeo er det til og med forhåndsinnstillinger inkludert som lar deg lage videoer for sosiale medieprosjekter. Hvorfor betale for sånne funksjoner når du kan få dem gratis?


Det er rimelig å si at grensesnittet kan være litt overveldende for nybegynnere, men den nye Cut Page i versjon 16 gir også mulighet for å jobbe med et enklere redigeringsgrensesnitt som gjør det lett å komme i gang. Sannheten er at akkurat som med applikasjoner som Photoshop CC finnes det flere funksjoner enn den gjennomsnittlige brukeren noensinne vil trenge. Men etter hvert som du blir mer erfaren vil du ikke bli begrenset til et enkelt program som forhindrer deg i å utvikle kreativiteten din. Det er gratis, så det er verdt å laste ned og prøve ut.


Hvordan kan Contour Multimedia Controller PRO v2 forbedre arbeidet ditt med DaVinci Resolve?

De fleste kreative applikasjoner har et bredt spekter av hurtigtaster som gir deg tilgang til vanlige funksjoner. DaVinci Resolve er ikke noe unntak og har bokstavelig talt hundrevis av funksjoner å velge mellom. Det er ingen videoredigerer som bruker alle, og de fleste holder seg til 10-15 favoritter. Men å ha lett tilgang til en håndfull funksjoner kan virkelig øke effektiviteten. Contour Multimedia Controller PRO v2 gir deg enkel tilgang til dine foretrukne snarveier og det er derfor den er en så populær blant videoredigerere.

Når du kombinerer en multimedia-kontroller med 15 programmerbare knapper, supplerer den musen ved å plassere alle dine foretrukne snarveier i den ledige hånden. Chris Watkins kalte Contour Multimedia Controller PRO v2 for en av de best bevarte hemmelighetene i videoredigering. Det er verdt å se videoen hans her.


Contour Multimedia Controller PRO v2 forbedrer arbeidsflyten din i DaVinci Resolve

Contour Multimedia Controller PRO v2 bruker et nyttig driverprogram på PC og Mac som lar den fungere med et bredt spekter av applikasjoner, herunder DaVinci Resolve.

Når du har installert driveren, koblet til Contour Multimedia Controller PRO v2 og startet DaVinci Resolve kan du skanne videoens tidslinje ved hjelp av jog-kontrollen med en gang. Femten knapper er forhåndsprogrammert for å sette inn, dele og overskrive videoklipp, legge til markører, markere inn og ut-punkter, angre og gjenta samt en rekke tilleggsfunksjoner som er populære i DaVinci.

Hvis ikke forhåndsinnstillingene passer til dine preferanser er det veldig enkelt å programmere knappene til det du trenger. Hvis det kan gjøres på tastaturet ditt, kan det programmeres til Contour Multimedia Controller PRO v2. Det betyr at favorittinnstillingene dine alltid er innen rekkevidde, noe som sparer deg for både tid og unødvendig akrobatikk på tastaturet.

Chris Watkins sier i videoanmeldelsen at dette er det beste redskapet han noen gang har kjøpt.

Hvis du er interessert i å vite mer om Contour  Multimedia Controller PRO v2, kan du se her.