Bli kvitt smerter med en vertikal mus

Corporate woman with wrist pain at work

published

Vi har gode nyheter til deg. Med en vertikal mus kan du unngå smerter når du arbeider med mus.


Er du en blant de som opplever smerter i forbindelse med arbeid med mus? Det er mange som har og fremdeles opplever slike smerter.  Faktisk opplever to av tre kontorarbeidere fysiske smerter, som nakke- og håndleddsmerter, på jobben. I følge den danske fagforeningen HK Stat.

Visste du at: 
 "De vanligste lidelsene som oppstår ved feil bruk av datamus er musearm (lateral epikondylitt) og generelle muskelsmerter."
Kilde: Jarle Marheim, HMS-konsulent og Bedriftsfysioterapeut

HMS-konsulent og Bedriftsfysioterapeut Jarle Marheim forklarer om de vanligste smertene som oppstår på jobb når man jobber mye med datamus og tastatur:

  • “Smerter i underarmen og håndleddet er ganske vanlig blant de av oss som jobber mye med tastaturet og datamus. Det kan være det vi populært kaller musearm eller generelle muskelsmerter som oppstår som en konsekvens av monotont arbeid der man sitter i samme stilling for lenge."
  • "Du kan også få smerter og ubehag i skuldre og nakke, ettersom feil hånd-/armstilling forplanter seg oppover, og dermed sørger for feil stilling andre steder også.”
  • "Fysisk smerte reduserer livskvaliteten og blir for noen noe som påvirker livet over lengre perioder."
  • "Mange av oss har stillesittende arbeid foran datamaskinen og får ikke tilstrekkelig stillingsendring i løpet av dagen. Det setter seg i kroppen, og det kan være vanskelig å gjenoppbygge og fjerne plager som oppstår som følge av dette."

Men det finnes noe du kan gjøre for å unngå smerter i de kroppsdelene som blir mest belastet i løpet av dagen, nemlig hånd, arm og nakke.

Dersom du synes dette høres tiltalende ut, er det bare å lese videre, for en vertikal mus kan avhjelpe dette.

slapp av og overlat jobben til unimouse

Hvordan kan en vertikal mus lindre smerter og forhindre skader?

Arbeidsstillinger er i følge Jarle Marheim alfa og omega når det kommer til ergonomi, og de vil sikre et større overskudd etter en lang arbeidsdag. 

De tre viktigste funksjonene som lindrer smerter og forhindrer skader er:

  • Vinkelen
  • Støtte til tommelfingeren
  • Personlig tilpassede innstillinger


Vinkelen er viktigst

Det virkelig smarte med en vertikal mus er at du kan justere hellingen til en hvilken som helst vinkel fra 35 til 70 grader, og dermed endre stilling i løpet av arbeisdagen. Derfor er musen en flott løsning for å lindre smerter når du arbeider med nettopp mus.


Støtte for tommelen

Den justerbare tommelstøtten kan justeres i alle retninger, ut/inn, opp/ned, forover/bakover, tilt og rotasjon. Denne funksjonen reduserer grepssmerter og fjerner trykket på tommelen, noe som resulterer i reduserte belastningsskader, og du kan holde rundt musen helt avslappet.


Still nøyaktig inn etter deg og dine behov

Du kan justere museknappene etter behov, og dermed kan du få den arbeidsstillingen som passer hånden helt perfekt. Etter innstillingen har du en fullt tilpasset mus som passer perfekt i hånden.

Det er mange fordeler med å bruke en vertikal mus, og du kan lese mer om dem her.