Polaris investerer i Contour Design

Polaris invests in Contour Design

published

Polaris har inngått en avtale med eieren av Contour Design om å kjøpe en majoritetsandel i bedriften. Contour Design er en pioner innen ergonomiske mus- og tastaturløsninger med patenterte produkter som RollerMouse, Unimouse og Balance Keyboard. Siden grunnleggelsen i 1995 har Contour Design levert ergonomiske mus av høy kvalitet som eliminerer skadelige bevegelser og hjelper med å skape tryggere arbeidsvaner.

“Contour Design har etablert seg som markedsleder i Norden og USA basert på unike og patenterte løsninger som lindrer smerte og forebygger skader for mange PC-brukere. Vi er spesielt imponert over de ekstraordinære tilbakemeldingene fra kunder og lojaliteten til kundebasen, noe som understreker den verdien som Contour Designs produkter gir sluttbrukerne. Vi ser et stort potensiale i å utvide den geografiske dekningen og tilby Contour Designs innovative produkter i nye regioner, etterhvert som den ergonomiske modenhet øker i resten av Europa og USA”, sier Niels Worning, partner i Polaris.

Markedet for ergonomiske mus er godt etablert i Norden på grunn av det store fokuset på ergonomi og ansattes trivsel. Contour Designs vekst forventes i større og større grad å komme fra nye geografiske områder, i takt med at markeder utenfor Norden modnes med større fokus på ergonomi og ny lovgivning om ansattes trivsel.

“Vi har etablert en sterk markedsposisjon i våre nåværende geografiske områder. Våre kompetanser innen ergonomiske mus kombinert med Polaris’ omfattende erfaring, ressurser og merittliste over å støtte ledelsesteam i å ta regionale markedsledere på en internasjonal vekstreise gjør at vi er veldig optimistiske med hensyn til fremtiden for Contour Design”, sier Kenneth Schach, administrerende direktør i EMEA.

Polaris vil danne partnerskap med Contour Designs lederteam og grunnleggeren, Steven Wang, som fortsatt vil være en betydelig aksjonær etter transaksjonen. Målet er å skape ytterligere bevissthet om fordelene med ergonomiske mus i Norden, så vel som i resten av Europa og USA. Eierskapsendringen vil ikke medføre endringer i eksisterende samarbeidsavtaler eller kundeforhold.

“Det gleder meg å overføre majoritetsandelen i Contour Design til en anerkjent eier som Polaris. Vi har en felles visjon om å gjøre ergonomiske produkter av høy kvalitet tilgjengelig for flere PC-brukere som ikke har de riktige løsningene for smertelindring og andre forebyggende formål”, sier Steven Wang, grunnlegger av Contour Design.

Partene er enige om ikke å oppgi kjøpesummen. Transaksjonen er betinget av oppfyllelse av visse betingelser.

For mer informasjon:
Niels Worning, partner i Polaris, +45 23 44 45 76, Kenneth Schach, administrerende direktør i EMEA, +45 22 45 72 52

Om Polaris
Polaris er et nordisk private equity-selskap med hovedkontor i København, som investerer i veletablerte mellomstore selskaper i Norden. Siden 1998 har Polaris etablert fem stiftelser og oppnådd en kapitalforpliktelse på ~1,7 milliarder euro. Polaris har fokus på å investere i selskaper med vekst- og utviklingspotensial. Hittil har Polaris investert i 43 selskaper og gjennomført mer enn 80 tilleggsinvesteringer. Polaris eier i dag 13 selskaper med en total omsetning på +1 milliard euro og ca. 5000 ansatte. Contour Design blir den første investeringen til Polaris V.
www.polarisequity.dk