Hvor aktiv kan jeg være når jeg sitter på kontoret hver dag?

How active can I be when I am in the office every day?

published

Det er et spørsmål mange stiller seg selv. Etter hvert er de fleste blitt mer bevisst på risikoen med stillesittende arbeid, og har også et ønske om å bevege seg mer. Men hvor mye er nok, og hvordan blir det en del av hverdagen?

Selv om du sitter mange timer på kontoret foran datamaskinen, kan du fremdeles lure inn litt bevegelse i arbeidsdagen din. Det krever besluttsomhet og utholdenhet, men det er mulig.

Se hva CBS News contributor Dr. David Agus sier om bevegelse og hvorfor det er viktig å bevege seg i løpet av dagen.


Få all den hjelpen du kan - jo mer, jo bedre

Det er ikke alltid enkelt å endre vaner. Derfor er det er lurt å ta imot all den hjelpen du kan få for å nå målet ditt. Hos Contour Design vet vi at bevegelse og variasjon er viktige elementer for å sikre en god og sunn arbeidsdag. Vi legger derfor vekt på at produktene våre skal bidra til å gjøre bevegelse og variasjon til en naturlig del av hverdagen foran datamaskinen, og det er integrert i designet. Men selv om produktene våre er designet for å hjelpe deg, er det fremdeles viktig at du aktivt jobber med å endre vanene dine, hvis du vil få mer bevegelse i hverdagen din.

Alt du trenger å vite om ergonomi

Hvordan endre egne vaner?

Vaner er vanskelig å endre, selv om du vet endringene vil gjøre deg godt. Vi anbefaler derfor at du prøver å knytte nye gode vaner til eksisterende vaner.

Her er noen eksempler på ting du kan gjøre:

  • Starter du ofte arbeidsdagen med å hente deg et glass vann eller en kopp kaffe? I så fall kan du velge å gå til den vannbeholderen eller kaffemaskinen som er lengst unna deg. Du kan også bruke et lite glass eller en liten kopp, slik at du blir motivert til å reise deg igjen raskere.
  • Hvis du jobber i en bygning med flere etasjer kan du velge å gå trappene hele veien opp eller gå noen av trappene.
  • Hvis du kjører til jobb kan du parkere litt lengre unna inngangen enn du bruker - det vil gi deg litt mer bevegelse.
Les også våre "5 enkle trinn til en variert arbeidsdag".