RollerMouse er som et Kinder Egg for arkitekter

creative professional drawing on paper

published

Er du arkitekt eller teknisk designer, bruker du sannsynligvis mange timer om dagen foran pc-en. Du har nok også mange oppgaver som krever at du jobber på flere skjermer samtidig og oppgaver der detaljer og presisjon er viktig. Men har du det riktige arbeidsverktøy? Du har kanskje både en pekeplate og et tegnebrett, men hva med en RollerMouse?

De aller fleste av oss som jobber mange timer foran pc-en har perioder der vi belaster musearmen vår, det vil si armen som styrer musen. Det kan gi en følelse av ubehag eller smerte, og det kan kjennes helt fra fingertuppene til nakken og skuldrene. Det påvirker både effektivitet og arbeidsglede og kan ha store konsekvenser for ditt arbeidsliv generelt. Og det er her RollerMouse kommer inn i bildet.

Sett fra en arkitekts synspunkt er RollerMouse som et kinderegg og har tre store fordeler fremfor en vanlig datamus: Ergonomi, variasjon og effektivitet.

  • Ergonomi: Du sitter automatisk i en god og ergonomisk arbeidsstilling, siden musen er plassert på midten foran deg
  • Variasjon: Du bruker begge hender, noe som gir større variasjon og mindre belastning
  • Effektivitet: Du jobber raskere og mer effektivt med de smarte funksjonene

For David Carlsson, som jobber med visualiseringer og arkitektoniske løsninger i 3D, ble RollerMouse hans redning da han ikke lenger kunne løfte armen på grunn av smerter. “RollerMouse skaper en fordeling av belastningen på begge hender og avlaster armer og skuldre. Jeg trenger aldri å løfte hånden min som med en vanlig mus. Mens jeg jobber beveger armene mine seg ikke i det hele tatt, og jeg holder også ryggen rett. Det lar meg jobbe både raskere og mer nøyaktig. Det er faktisk min hånd som begrenser meg. Med en RollerMouse bremser jeg med den ene hånden og kontrollerer med den andre i stedet for å utføre alle bevegelser med bare én hånd. Jeg kan ikke forestille meg noe som er mer ergonomisk”.

Les hvordan RollerMouse hjalp David med å lindre smerter

 

De smarte funksjonene gjør arbeidet mer effektivt

For David og mange andre i den grafiske bransjen er det rullestangen og de smarte funksjonene – for eksempel lett tilgjengelige copy/paste-knapper og muligheten til raskt å endre markørhastigheten – som gjør den store forskjellen. Det mener også videoprodusent Kristian Baycroft:

”Etter en stund fant jeg ut at jeg faktisk redigerte raskere av flere grunner. Den første grunnen er at det bare krever små bevegelser med RollerMouse for å flytte markøren over skjermen. Det er bare en liten ting, men i det lange løpet gjør det en stor forskjell. For det andre har RollerMouse ’copy’ og ’paste’-knapper som gjør livet enklere når jeg må å kopiere noe. Jeg vet at tastaturet også har snarveier, men disse knappene er raskere å bruke enn hvilken som helst snarvei. Noen ganger glemmer jeg å bruke knappene fordi jeg ikke er vant til å bruke dem, men når jeg husker det, sparer jeg tid! Den siste grunnen til at det er raskere å redigere med RollerMouse, er at jeg kan bruke lengre tid på å redigere uten å ta pause fordi jeg har hendene i en mye mer behagelig posisjon. RollerMouses ergonomiske design tvinger meg til å bruke musen og tastaturet på en bedre måte. Det er ikke sikkert at jeg merker fordelene med det akkurat nå, men jeg er sikker på at jeg vil takke meg selv når jeg er 60 år.”

Les her hvorfor Kristian synes det er behagelig å bruke RollerMouse

 

Nye verktøy krever tilpasning

Det er ingen tvil om at det kan ta litt tid å tilpasse seg når du går fra en vanlig mus til en sentrert mus som RollerMouse. Det handler om vaner. Og når du først har overvunnet den første hindringen og oppdaget hvor mye mer effektivt du kan jobbe, er det vanskelig å forestille seg å bytte tilbake til en vanlig mus. Kristian forklarer det veldig godt:

“Å sette opp RollerMouse var veldig enkelt ettersom alt som kreves er å koble den til dataen via USB. Men til å begynne med var det vanskelig for meg med RollerMouse fordi den føltes veldig annerledes å bruke enn en vanlig mus. Jeg fortsatte å gripe etter den vanlige musen til høyre for tastaturet. Sånn sett måtte jeg lære meg å bruke mus helt på nytt da jeg startet med RollerMouse. Læringskurven var imidlertid bratt. Allerede etter noen dager kunne jeg bruke den like raskt som en vanlig mus. Jeg trodde aldri jeg skulle bli vant til å bruke RollerMouse, men følelsen av å bruke noe nytt og annerledes gjorde det på en måte artig å bruke den, og derfor ble jeg raskt vant til å bruke RollerMouse.”

Hos Contour Design tror vi på våre egne produkter, og med 25 års erfaring med å utvikle ergonomiske mus og tastaturer vet vi hva som fungerer. Vi er derfor .ikke redd for å tilby en 14-dagers gratis prøveperiode. Enten du er arkitekt, tekniker, grafisk designer, videoprodusent eller hvis du sjonglerer med tall i Excel, vet vi at RollerMouse kan gjøre en stor forskjell for deg i det daglige arbeidet. Ønsker du et kinderegg og er du klar til å oppleve forskjellen? Så bestill en gratis prøveperiode her.

Hvis du vil lese mer om RollerMouse, klikk på denne lenken

 

Fakta * om bruk av sentrerte mus:

  • 99% sier at bruk av en sentralt plassert pekeenhet har eliminert smerter og ubehag
  • 65% mener at ergonomisk utstyr hjelper dem å jobbe mer effektivt
  • 54% har opplevd musesmerter

* Undersøkelse gjennomført i samarbeid med Coxit PR i Norden med 4000 deltakere