Du har byttet ut din telefon fra 80-tallet, ikke sant?

You've replaced your 80's phone, haven't you?

published

Gjennom flere tiår har interiørdesign og kontorutstyr på kontoret endret seg. Se for deg hvordan det hadde vært om du fortsatt brukte den samme telefonene du hadde tidlig på 80-tallet. Det er vanskelig å forestille seg, ikke sant?  

Når vi snakker om og minnes de forhistoriske mobiltelefonene, som så ut som store og klumpete mursteiner, begynner vi å le. Dette gjelder både de stasjonære og de første mobiltelefonene som kom på markedet.

Vi har gått fra store upraktiske telefoner, til små smarttelefoner vi alltid har med oss i lommen. Og der er vi nå, takket være teknologi som har utviklet seg i raskt tempo. Og gudskjelov for det.


Visste du at:
Den første bærbare mobiltelefonen veide 11,5 kg
Kilde: Post & tele museum Danmark

Utvikling av datamusen  

Sammenligner vi utviklingen av telefonen med utviklingen av datamusen, kan vi konstatere at det er like utenkelig å bruke en datamus fra 80-tallet som det er å jobbe med en telefon fra samme tidsperiode.

Men det som er litt rart med datamusen, er at noen fortsatt velger å bruke samme type som ble utviklet på 80-tallet. Dette er i dag ikke hensiktsmessig.

Som med så mye annet, har det også skjedd en utvikling av moderne ergonomiske mus. Over tid har kontorarbeidere fått skader på arm og håndledd, også kalt musearm (lateral epikondylitt), etter å holdt hånden i en bøyd vinkel og klemt om musen. Derfor er utviklingen av musen like relevant som utviklingen av telefonen, da den vil forhindre nettopp slike skader.

Les mer: Bli kvitt smerter med en vertikal mus


Den klassiske musen

Mange timer foran datamaskinen med en klassisk mus kan forårsake smerter og langvarig skader. Når skaden først har skjedd, bør den behandles med riktig hjelp fra lege eller fysioterapeut. Det kan være en langvarig prosess som ingen av oss ønsker å være i.

Visste du at: 
"De aller fleste arbeidsrelaterte skader på kontoret skyldes basale forhold rundt skjermen, musen og tastaturet."
Kilde: Dansk sosialarbeiderforening

Siden moderne ergonomiske muser er tilgjengelige, kan du med fordel bytte ut den gamle klassiske musen og styrke din fysiske helse.  

Les mer: Fordeler med en vertikal mus

Den moderne musen  

Det lønner seg å investere i en moderne mus, ettersom du da kan forhindre skader som kan komme med tiden ved bruk av en klassisk mus.

Unimouse har justerbare funksjoner som hjelper deg med å justere musen slik at den passer perfekt til hånden og dine behov. Med en enkelt nedlastning får du muligheten til å stille de seks knappene på musen inn slik at funksjonene passer til din måte å jobbe på.

Samtidig gjør den justerbare tommelfingerstøtten at du kan holde musen avslappet. Dette reduserer grepssmerter og trykk på tommelens rotledd, noe som også vil redusere risikoen for belastningsskader. Dette er bare et lite utvalg av alle fordelene du får ved å bruke en moderne mus.

Unimouse funktioner

Listen over fordeler med en moderne mus er lengre enn man skulle tro. Bli klokere på fordelene her.