Prikking i lillefingeren og smerter i underarm og albue? Ulnarisnerven din kan være skadet

professional office worker stretching arms and hands

published

Ulnarisskade, karpaltunnelsyndrom, senebetennelse og musearm. Disse lidelsene har mange navn og felles for alle er smertene og ubehaget, som for kontorarbeidere kan gjøre det både vondt og vanskelig å jobbe.

Hvis du noen gang har hatt smerter og ubehag i hendene, armene, skuldrene eller ryggen som gjør det vanskelig å jobbe, vil du gjøre mye for å forhindre at det skjer på nytt. Og heldigvis er det faktisk mye du kan gjøre.

Les mer om ulnarisskade og musearm og hva du kan gjøre i denne guiden.

Gode ​​råd om Musearm. Hva er det? Og hvordan lindrer jeg det?

Behandling

Hvis du har blitt diagnostisert med en gjentatt belastningsskade vil de fleste kiropraktorer, fysioterapeuter og leger kunne tilby behandlinger som kan redusere smertene og i noen tilfeller behandle lidelsen. Men behandlingene kan være lange og omfattende, og i mellomtida kan det være vondt å jobbe. I slike tilfeller kan det være lurt å vurdere arbeidsverktøyet ditt. Det kan hende du trenger hjelp til å sette opp arbeidsstasjonen din og velge produkter, som kan hjelpe deg med å avlaste kroppsdeler som er overbelastet.

Les mer om god kontorergonomi her.

Trening

Å gjøre spesielle øvelser kan både være en god måte å slappe av og styrke muskler. De spesifikke øvelsene varierer avhengig av hvilke muskler som eroverbelastet. De fleste fysioterapeuter kan anbefale en rekke øvelser, som du kan ha nytte av.

Se noen flere øvelser på BeActive-spillelisten på Youtube-kanalen vår.

Forebygging

Hvis du vil forhindre smerter og ubehag, som er relatert til kontorarbeid, anbefaler vi at du tenker over de arbeidsverktøyene du bruker, inkludert innredningen av både arbeidsområdet og arbeidsstasjonen din.

Les også blogginnlegget "Hva er sammenhengen mellom arbeidsmiljø, arbeidsområde og arbeidsstasjon – og hvorfor er alle disse viktige i arbeidet med å forbedre arbeidsmiljøet" 

Det kan være utfordrende å innrede hjemmekontoret ditt ergonomisk korrekt, men det finnes noen gode retningslinjer for hva du kan gjøre.

  • Vær oppmerksom på hvor lenge du sitter i samme stilling
  • Bytt stilling i løpet av dagen (bytt stol eller bord eller bruk en annen mus)
  • Ta pauser vekk fra datamaskinen. Du kan for eksempel bevege deg litt eller sitte på sofaen når du prater i telefon.

Arbeidsverktøy

Mus og tastatur har vist seg å være en av de vesentligste årsakene til smerter og belastningsskader for kontorarbeidere. Så selv om du kanskje ikke har opplevd ubehag som følge av ensidig repeterende arbeid, kan en ergonomisk mus hjelpe deg med å forhindre belastningsskader og spenninger, som med tiden kan medføre problemer.

RollerMouse er en sentrert mus, som er utviklet i samarbeid med ergonomiske eksperter for å gi deg muligheten til å jobbe på den måten som er best for kroppen din. Siden RollerMouse er plassert i en sentrert posisjon foran tastaturet, får du automatisk en ergonomisk arbeidsstilling. Dette forhindrer den typen av overstrekking og vridd, som du kjenner fra den tradisjonelle musen. Når du bruker en RollerMouse, jobber du med et verktøy som lar deg bruke begge hender i en nøytral og avslappet stilling nær kroppen din. Du unngår det unaturlige grepet på musen, og i stedet deler du belastningen jevnt mellom hendene.

Les mer om vårt utvalg av sentrerte mus her.

Selv om du jobber med en tradisjonell enhåndsmus, finnes det forskjellige ting du kan gjøre for å minimere risikoen for belastningsskader. For å unngå belastning og ubehag er det viktig at musen passer perfekt til hånden din og gir optimal støtte og komfort. Grepet ditt bør være avslappet, slik at du ikke bøyer fingrene for mye, siden dette kan overbelaste hånden og håndleddet ditt og dermed forårsake museskader. Spesielt med enhåndsmus, der du bruker samme hånden til å utføre alt arbeidet med musen, er det viktig at musen passer bra og gir deg mulighet for variasjon.

Les mer om vår enhåndsmus her.